| costin007 a întrebat:

Salut TPU, am si eu o problema cam dubioasa asa, am un reno meegan 2 si am pus boxe de la mtx (tx250s) si casetofon de la Sony dsx-a410bt si de vreo 2zile observ ca daca dau volumul la 40-45 boxele pe spate incep si paraie, bazaie, bubuie ca si cum ar fi boxele sparte dar doar boxele pe spate, pana acum nu au facut asa deloc doar daca il dadeam la maxim (volum50) incepea si distorsiona dar de 2zile dau volumul (40-45) boxele spate pocane, paraie.

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

N-ai dimensionat bine boxele si s-au defectat.
Puterea boxei (la care rezista la maxim) trebuie sa fie de 4-5 ori mai mare decat puterea de iesire a amplificatorului.

| costin007 explică (pentru Bula):

Pai ok bun si atunci celelalte difuzoare de pe fata de ce nu au cedat ca sunt la fel plus ca nu am mers niciodata cu ele mult timp la putere maxima au cantat sa zic asa cam o ora la volum de 45 in rest mai multde 35-40 mu lad dat ca distorsiona si acum cand il dau in 40-45 incepe si pocnesc cele de pe spate daca il tin la 35-37 se aud super bine si clar ce depasesc incep cele de pe spate sa pocneasca

| Bula a răspuns (pentru costin007):

Regula e regula.
Daca suprasoliciti ceva, dupa un timp cedeaza.
Depinde de multi factori, cu care incepe, dar in primul rand de noroc.

| AdrianaBacescu a răspuns:

Or fi vechi.

| nicu991 a răspuns:

Probabil la volumul ala ating limita maxima fizica a excursiei membranei. Ori playerul intra in clipping.