| costin007 a întrebat:

Salut TPU, am si eu o problema, mi s-a stricat releul de incarcare de pe alternatorul masinii, problema este urmatoarea. Cel original are mufa cu 1 singur pin iar pe piata nu gasesc decat cu 2pini, se potriveste pot pune acela cu 2pini in loc de 1pin (este identic doar la mufa difera are un pin in loc de doi), masina renault megane 2.

4 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ia codul de pe el si comanda acelasi releu.

| costin007 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Nu exista acel cod find fabricat in 2007 am cautat cu seria si codurile de pe el dar nu gasesc nimic tot ce gasesc si sunt identice au in mufa 2pini in loc de 1 pin cum este al meu

| relian a răspuns:

Cumpara alt alternator, sau unu folosit dar bun, ori unu refecatut deja.Nu prea gasesti piese de schimb.Nu zic a nu ar fi, dar le vind alora de refac alternatoare, apoi vin aia si iti vind alternatorul gata facut.
Am si eu un alternator de audi a6 2017 arata ca si nou, dar nu mai incarca bine, deci e dus regulatorul.Bine ca am citit, o sa mai caut piesa, alternatorul este bun in rest.
Eu din ce am vazut pe ebay cred ca sunt ce ai tu nevoie.Dar trebuie sa verifici bine, nu e vorba doara de mufa, este vorba si de pentru cati amperi este, alternatoarele au diferite amperaje.

Deci nu poti pune regulatoru ala pentru ca nu este pentru alternatorul tau.Verifica si informeaza-te bine inainte dea cumpara ceva.
Spui ca nu exosta part# ala, sau copd cum zici tu, da nu mai exista, dar piesa exista, le schimba codu ala la citva ani, deci ai nevoie de specificatii ori sa stii care regulator este pentru alternatorul tau.Intreaba la reprezentanta, desi nu cred ca aia vind piese de asa ceva.Treb sa intrebi la aia ce fac piese de alternatoare.

| Ghengbeng18381 a răspuns:

Cel mai probabil releul cu un singur pin are masa prin șuruburi cand il montezi. Iar al 2 masa e prin unul dintr-o pini. Ar trebui sa tragi un fir lipt de motor la -