| VwBora a întrebat:

Salut TPU,Am un bora 1, 6 16v 2003, imi clipeste check engine,si motorul merge foarte rau,mai ales la relantiu,am schimbat buji,fise,sonda lamda,bobina,la fel face, pe testar apare eroare la cilindru 4, ce sa mai fac?

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Verifica senzorul care da comanda pentru aprindere la cilindrul 4 (echivalentul ruptorului la masinile mai vechi). Testerul iti arata lipsa impulsului de curent care actioneaza scanteia la acel cilindru.
(modul de actionare electrica se poate schimba de la model de masina la alta, dar principiul de baza este acelasi).

| VwBora explică (pentru Bula):

Masina dupa ce o pun pe tester timp de 20-30 km merge perfect, dupa... senzorul in gasesc pe injector?

| Bula a răspuns (pentru VwBora):

Nu stiu exact unde este la masina ta, uite-te in cartea tehnica.

E piesă scumpă?

Insusi piesa (senzorul Hall) este ieftina, dar montat in ansamblu este mai scumpa.
Manopera de demontare-montare-reglare poate fi mai costisitoare.

Si mai am o intrebare, am vazut ca te pricepi, imi apare (service now) dar numai cand pun contactul cu butonul de reset, in rest nu imi apare, poate sa fie din cauza asta?

Da, mai mult ca sigur.
Daca la un cilindru nu se face aprinderea, este posibil sa mai functioneze motorul, dar cu consum marit si merge aiurea (schiopatand), iar electronica sesizeaza asta.