Se pune diagnoza adica tester pe masina la service sau persoana calificata in acest lucru si daca apare eroare specifica gen sonda lambda banc 1 aceasta se inlocuieste.
De obicei relantiul cat si consumul ridicat sunt de la aceasta sonda.
De asemeni trebuie vazut daca si debitmetrul este ok.
Nu mi-ai zis ce an este masina ta daca este dupa 2001 are mufa ODB prin care se face diagnoza.
Pe de alta parte o diagnoza costa 50-60 de lei.
Dar trebuie sa o faci la o persoana care se pricepe sa interpreteze, am intanit destui care fac diagnoza si habar nu au.
Asa ca recomand a se face diagnoza la un service multimarca care se pricep la grupul VAG.
Mai verifica sonda lambda cea dinainte de catalizator. De verificat de asemenea si injectoarele.
Sonda lambda ar trebui sa apara ca defecta pe tester (diagnoza)
Da, despre aceasta sonda este vorba.
apropo vezi ca sunt mai multe tipuri pe piata de la multi producatori, tu cauta sa iei un afetermarket dar mai scump, cele OEM (originale) sunt foarte scumpe. In schimb nu lua una aftermarket universala ci una care sa se potriveasca pentr motorizarea ta si sa se poata monta plug and play, diferenta intre cele pe care le numesc eu plug and play si cele universale (desi in esenta sunt asemanatoare) este ca cea plug and play vine cu exact firele ca cea OEM pe cand cea originala din cate sti trebuie lipite fire deci taiat din cablu si nu va fi recunoscut de ECU sub nicio forma.
Sunt curios daca dupa inlocuirea acestei sonde mai ai aceleasi simptome...cum ziceam verifica si rezistentele injectoarelor cat se poate face si un test daca; scuipa; toate la fel, adica daca pompeaza.
Se pune diagnoza adica tester pe masina la service sau persoana calificata in acest lucru si daca apare eroare specifica gen sonda lambda banc 1 aceasta se inlocuieste.
De obicei relantiul cat si consumul ridicat sunt de la aceasta sonda.
De asemeni trebuie vazut daca si debitmetrul este ok.
Nu mi-ai zis ce an este masina ta daca este dupa 2001 are mufa ODB prin care se face diagnoza.
Pe de alta parte o diagnoza costa 50-60 de lei.
Dar trebuie sa o faci la o persoana care se pricepe sa interpreteze, am intanit destui care fac diagnoza si habar nu au.
Asa ca recomand a se face diagnoza la un service multimarca care se pricep la grupul VAG.