| 10Bubico a întrebat:

Salut TPU! Am un Opel Corsa C 1.2 benzină și de 2-3 zile, în mers mașina trepideaza/vibrează foarte tare pe durata deplasării încât se simt și în volan, dar și in mașină astfel încât îmi clențăne dinții!
Ce poate avea si de la ce poate fii? Mentionez că i-am schimbat capetele de bară acum o lună și masina a mers foarte bine până acum 2-3 zile!
Funda!

1 răspuns:
| relian a răspuns:

Cind schimbi capetele de bara, dupa trebuie sa faci geometria, asta ca idee, daca nu ai facut-o, sa nu iti uzeze cauciucurile.

Vibratia aia e de la deplasarea masini sau de la motor? Poate o fi de la suspenzii, de la bucse, sa schimbi doara ce spui e nimic, daca to te-ai apucat sa schimbi capetele alea ce spui, trebuie sa s chimbi si bucsele, sa verifici telescoapele, eventual sa le schimbi si pe alea, depinde cit de batrina este masina, daca alea au fost sau nu schimbate mai recent.

laughing iti clantane dintii cand mergi cu masina, asta da, e bun, nu trebuie sa mai mesteci tu, te ajuta masina laughing

Trebuiesc verificate pana si tampoanele ce tine motoru si transmisia, misti de ele, ridici masina pe lift si verifici toate astea.
Verifici si rulmentii de la roti, asa se face la o verificare a masinii la stiu si eu citiva ani nu?