| RamboxxL a întrebat:

am un passat b6 și la 120km/h începe să trepideze, știe cineva ce ar putea fi?

10 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Volanta, cauciucurile, jantele, rulmentii, asfaltul, motorul sau un etrier blocat + disc ovalizat.

| Panamax a răspuns:

Du-te si echilibreaza rotile.Ti-a sarit vreun plumb ori de la spalatorie ori de la vreo groapa.

| RamboxxL explică (pentru Panamax):

Asa am zis si eu sa ma duc sa verific rotile prima data dar de miercuri ca nu prea lucreaza nimeni in perioada asta...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce motor are si cati km? Am avut si eu masina asta din 2006 si stiu ce zic. In mod normal ar trebui volanta si rulmentii.

| AlexandruSEV a răspuns:

Depinde unde se simt trepidațiile, cauzele pot fi multiple, ori egr, ori turbina trebuie curățată(cel mai probabil), injectoarele nu pot fi deoarece zici ca nu tremura la relanti, decât la 120 în sus, dacă e diesel,. Nici bujiile. Nu pot fi, dacă se simte în volan atunci e caseta, anvelopele sau jantele, oferi prea puține detalii, ce motor e, km, suiera turbina? Relanti instabil? Tremura maneta în cutie la relanti? O problema nu vine singura, deci sigur mai e ceva pe lângă tremuratul la 120

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru AlexandruSEV):

Unde ai vazut tu trepidatii in mers de la EGR sau turbina?

| AlexandruSEV a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Iti spun si masina, audi a 4 1.9 tdi, mai mult de 90 nu se ducea. Trepidatia este reactia suieratului turbinei, suiera ca dracu, ceea ce ducea si la o usoara trepidatie, nu foarte mare dar se simtea, cat despre egr, daca egr ul e infundat, masina merge chinuit si crede-ma ca apar si trepidatii usoare de la egr, concomitent cu alte simptome.Nu e obligatoriu ca toate masinile sa trepideze de la ce am specificat mai sus, unele sunt legate mai bine, au tampoanele mai bune, altele mai proaste, depinde si de masina. Acum te intreb eu, cum poti spune tu ca la 120 din cauza "motorului" iti trepideaza?laughing serios? e ca si cum i-ai spune ca masina are o problema, macar incearca sa l ajuti, cat despre anvelope sau ce ai mai zis tu, se simt si la 100 si la 80 si la 70, el specifica faptul ca trepideaza de la 120. Concetreaza te putin.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru AlexandruSEV):

Nu manca ciuperci, suieratul turbinei nu face nici o trepidatie.
De la EGR mai zici, ca descarca aiurea in sarcina si intrerupe/trepideaza motorul, dar turbina nu are cum sa creeze socuri motorului.
Ai vazut si tu 2-3 masini defecte, si te apuci sa faci acum constatari ca un expert. Macar ai reconditionat vreo turbina cu mana ta? Te-ai ocupat personal de reparatii?

| AlexandruSEV a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Am avut aceasta problemă, eu vorbesc de cazul meu, am și specificat

| Seroux a răspuns:

Buna,am un unchi care are un vv polo si vara trecuta cand am mers la mare cu mai multe masini a lui de la 100 si ceva nu mai tragea deloc si la urma am aflat ca devina a fost catalizatorul, acum doar ti-am spus cum ii s-a intamplat lui si sper sa te fii ajutat.
O zi faina!