| Assu53 a întrebat:

Am voie sa pun autocolante pe masina ( parbriz, faruri ) fara sa fiu sanctionat? sau autocolant tip carbon pe anumite componente ale masinii din interior sau exterior(capota, spoilere)?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pe parbriz si pe faruri nu ai voie, te incurca in circulatie. In rest poti sa pui dar, daca ii schimba aspectul, trebuie sa ai avizul RAR.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ai voie pe geamuri si faruri, in rest pe caroserie pui ce vrei daca nu acoperi peste 30% din caroserie

| Manu_Manuel_1989 a răspuns:

Ai voie pe caroserie daca nu schimbi culoarea in proportie mai mare de 40%.pe geamuri ai voie doar partea din spate si aia autorizta RAR cu toateca se practica si pe toate, iar pe faruri exclus.winking

| DanielNenu84 a răspuns:

Ai voie sa pui pe caroserie ce autocolant vrei tu atata timp cat nu schimba culoarea in proportie mai mare de 40%. Pe geamuri e o problema mai delicata ca trebuie sa ai grad de opacitate mai mic de 20 sau 30 % plus ca la folia de geamuri trebuie sa ai autorizatie RAR. Pe masina mi-am pus si eu pe capota+plafon+haion si nu am avut probleme. Masina e gri si am pus folie negru imitatie carbon. Bafta!

| Assu53 explică (pentru DanielNenu84):

Deci nu este nici o problema daca pun autocolant dinacela de imita carbonul pe spoilere? geamurile sunt ionizate din fabrica. si pe faruri asta e daca nu am voie... dar nu as putea sa pun dinaceea transparenta pentru protectie?

| Dima_Radu_1993 a răspuns:

Dar daca masina este gri. se poate pune folie carbon gri? ma refer pe toata caroseria?