Asigurarea depinde de varsta pe care o ai tu. Poate fi 350 de lei pe an, dar poate fi si 1300 de lei. Vorbind de preturi minime, la companii slabe.
Consumul la un benzinar pe o asemenea caroserie se invarte intre 5-6 litri/100km extraurban (daca stii sa conduci), si 8-14 litri/100km urban.
Taxele anuale sunt aceleasi la orice masina:
1. impozit (~50 de lei la 1400cmc)
2. asigurare RCA (am zis mai sus)
3. rovigneta autoturism (130 lei)
4. taxa verificare ITP (~140 de lei, depinde si unde o faci).
Pune asigurarea pe numele mamei tale, fiind femeie are un salariu mai mic si varsta inaintata face reducere mai mare fata de un tip de 50 de ani de exemplu, restul vezi tu taxe consum etc
Esti paralel. Deci conform logicii tale daca un tanar fara sursa de venit isi inmatriculeaza masina pe numele lui nu plateste RCA pentru ca nu are venit. RCA-ul se plateste in functie de varsta si de categoria Bonus Malus, nu are nicio treaba cu venitul. 2 oameni un muncitor pe santier si un director de banca care au aceeasi varsta si aceeasi categorie bonus malus vor plati aceeasi suma pentru RCA. Nu-ti mai da cu parerea daca nu cunosti.
De unde scoti chestia cu bonus malus nene? Poate vrei sa zici bonificatie ca nu a avut accidente in istorial. E ca in filmele cu prosti la noi am ramas masca cand am auzit ca poti sa o pui pe bunica la 80 de ani in asigurare fara permis ca nu conteaza dai bataie acolo varsta e baza. In alte tari verifica sa ai permis si numarul permisului nu orice varstnic poate sa apara in asigurare - nu ai permis nu poti sa fi titular in asigurare ma refer. Pe o parte e in avantajul tinerilor faza asta un fel de (mafiez asigurarea pe cale legala si ies ieftin la pret)
Prietene esti pe langa. https://www.romasig.ro/bonus-malus/ uite aici ce e bonus malus, ia citeste si apoi comenteaza aiurea pe net. Da, poti sa inmatriculezi masina pe numele cui vrei tu indiferent daca are sau nu permis de conducere, singura cerinta e sa aiba 18 ani. Cat despre procedurile din afara depinde de la tara la tara, in Anglia de exemplu, vorbesc in cunostinta de cauza verisorul meu impreuna cu familia e acolo, trebuie sa fie trecute pe asigurare toate persoanele care conduc masina respectiva. Daca esti prins conducand o masina dar nu esti trecut pe asigurare primeste amenda. In alte tari e altfel. Nu mai vorbi daca nu cunosti. Auzi la tine "de unde scoti chesti acu bonus malus nene?" Se vede cat de mult te informezi pe un subiect inainte sa vii cu pareri.
Nu lua Fiat!
Ia Logan, ia Renault Clio/ Megane, Fabia, Golf.
Asigurarea depinde mai mult de tine decat de masina. daca ai avut alta masina se va muta acea asigurare pe masina asta si va costa mai putin. Daca ai avut accidente cu aia, vei plati mai mult pa asta.
Consum Bucuresti 10, afara 7. Nu tine GPL-ul ok, dupa 50.000 km e terminat motorul si o gramada de alte probleme si nici ITP-ul nu mai iese.
EmilTraian95 întreabă:
Ciovy întreabă: