| bibi5961 a întrebat:

As vrea sa achizitionez o autoutilitara. Vreau sa fie cat mai mare (gen sprinter, lt), dar care sa se conduca cu cat. B, care modele ar fi bune? Nu ma prea pricep la autoutilitare. Vad foarte multe peugeot-uri, renault, ford, vw, mercedes, citroen-uri pe strada, insa nu stiu care sunt fiabile si care ar fi mai mari si sa se conduca cu B. cele care sunt ca si transporter sau vito sunt prea mici pentru ce-mi trebuie mie. Ce imi puteti recomanda? 2500 - 3000 euro pret.

Răspuns Câştigător
| OldSoul a răspuns:

Nu stiu, nu am avut de aface cu celelalte marci, dart cert e ca cel mai bine ar fi sa incerci sa iti iei VW Lt, Mercedes Sprinter, sau Iveco Daily, astea sunt cam cele mai bune.

5 răspunsuri:
| OldSoul a răspuns:

Ford transit, sunt ok, ma refer la modelul dupa 2000, preferential ar fi sa fie cu volan normal, daca te gandesti sa fie cu volan pe dreapta, trebuie sa fi foarte atent, ca 95% au probleme la serie, in zona in care e localizata se depunde noroi si rugineste(daca te intereseaza asa ceva, iti spun unde este seria), apoi trebuie sa fii atent la scaun, unul foarte ros, este semnul ca masina a fost foarte uzata, si sa nu iei masina cu mai mult de100-150.000 de mile.(Din aproximativ 30 de Ford Transit, unul singur l-am gasit cu mai putin de 100.000 mile, cu scaunul decent, si cel mai important cu seria impecabila, la acest model e destul de greu de gasit unul in stare buna, ce e drept am vazut unele "retusate" care aratau mult mai bine, dar ce folos ca nu mai exista vreo urma de serie(bagai 2-3 degete la ce gaura era acolo).
Insa cele mai bune variante ar fi un Lt sau un Mercedez, insa nu cred ca te incadrezi in aceasta suma.
Acum foarte mult conteaza si la ce vrei tu sa le folosesti.
Foarte mult conteaza si dotarile, de exemplu daca e basculabila sare din start cu 1000 de euro, iar diferenta dintre cele cu volan normal si volan pe dreapta e de peste 3000 de euro.
Nu uita sa iei in calcul si ce transporti, degeaba ai tu lada de 4 metri, daca e pe punte simpla si motor de 2.0.
Daca vrei mai multe sfaturi iti sugerez sa spui pentru ce ai nevoie de ea.

| bibi5961 explică (pentru OldSoul):

Merci de info. ma uit si la cele cu volan pe drepta deoarece nu o sa fie folosita foarte mult, as vrea sa o iau ca sa transport stupii dintr-o zona in alta. cam pentru asta as vrea.

| OldSoul a răspuns (pentru bibi5961):

In cazul acesta nu o sa fie sarcina prea mare, ar trebui sa te descuric si cu un motor de 2000 sau 2200, pe punte simpla, deci ar trebui sa te incadrezi in pret, cu putin noroc gasesti una si cu volan normal.
Eu spun ca nu merita sa iei cu volan pe dreapta in aceste conditi, e prea mare riscul, aici ma refer ca majoritatea sunt foarte "forjate" au rugina, si incet cu incet cedeaza una alta, poti cauta o furgoneta Ford Transit cu volan normal, ar trebui sa te apropii, sau si un Renault Master, doar ca nu stiu fiabilitatea.
Sa nu intelegi gresit, sunt si cu volan pe dreapta bune, dar cel putin la Ford-uri e destul de riscant, vorbesc din proprie experienta, aici ma refer la serie, seria e undeva in spatele rotii din dreapta, si in majoritatea cazurilor acea zona e ruginita, si o sa intampini probleme la rar.
Daca te intereseaza acel model lasa-mi coment si o sa incerc sa iti fac o poza maine cu localizarea seriei si sa o pun aici.

| bibi5961 explică (pentru OldSoul):

Merci mult. cam ce marci/modele ar trebui sa evit sa cumpar?

| OldSoul a răspuns (pentru bibi5961):

Nu stiu, nu am avut de aface cu celelalte marci, dart cert e ca cel mai bine ar fi sa incerci sa iti iei VW Lt, Mercedes Sprinter, sau Iveco Daily, astea sunt cam cele mai bune.

| FlorinCiokan a răspuns:

Iveco Daily 35-12 e cea mai rezistenta autoutilitara. Modelul dupa 2000 si modelul 4, 6 m lungime. Gasesti cu si la 3000 euro. Il folosesc si am avut multe asemenea masini la transportat materiale de constructii. Recomand sa fie cu punte dubla. Cam asta ar fi cel mai rezistent / mare cu categoria B.