BMW,BMW iarasi diesel si vechi, cand vad genul asta de intrebari imi vine sa fac ca ministrul "alta intrebare"
Depasiti fratilor mentalitatea melteanului cu masina neamteasca, fac japonezii si sud coreenii niste masini noi de iti sta mintea, dar noi tot pe bmw, audi am ramas.
Sunt curios la noi in tara cati dintre posesorii de masini premium diesel le-au cumparat de noi? Asta arata ca romanul apreciaza masinile diesel dar doar vechi, cand e vorba de masina noua benzina ramane in preferinte de ce oare?
Ai mii si mii de modele de masini, e90 o fi fost ceva de el dar nu acum
Problemele de care zici sunt la mai multe masini bmw si e in functie de motorizare, e vorba de pozitionarea distributiei si pretul la manopera mult mai mare la unele modele care au aceasta "hiba"
Daca ar fi totusi sa recomand un alt bmw decat unul nou, as recomanda unul cu tractiune integrala (XD) si evident cumparat de la un parc auto serios (da, mai greu de gasit asa ceva) care sa imi dea factura pe km reali si daca e posibil piesele care s-au schimbat cu facturi si dovezi.
Nu as cumpara de la samsari din targuri, persoane fizice pe care nu-i poti aduce in instanta sau cere despagubiri daca masina te lasa in drum si acela a fost de rea credinta.
Daca are deja face-lift pe ea, inseamna ca este modificata mai mult si cu siguranta kilometrajul este micsorat considerabil, posibil cu motor super uzat, dar cosmetizata bine, ca sa para frumoasa si sa se poata vinde repede.
Nu m-as baga la asa cumparatura, prea scumpa ca sa mai fie reparata, mai alea ca modelul asta nu se mai produce din 2011.
Daca nu stai bine cu banii de benzina, nu te uita la o masina atat de mare si uzata, ca are motor de 2.0 si consuma foarte mult, ca sa nu mai vorbim de intertinerea ei.
Cu banii pe care-i dai pe vechitura aia, ai putea cumapara o masina de 4-5 ani vechime, mult mai mica de capacitate 1.4 sau 1.6 cu consum redus de benzina si kilometraj sub 100mii km.
La toate masinile se dau km inapoi, nu doar la BMW.
E un risc pe care trebuie sa ti-l asumi, cand cumperi o masina sh.
Eu nici nu iau in serios kilometrajul, ma uit strict la starea masinii, fiind din domeniu. Poate sa aiba 400. 000km si sa se prezinte foarte bine, sau sub 200. 000km si sa fie terminata/nerentabila nici pentru reparatie.
cand va aud, face-lift, rahat peste prajit, bla bla, cu ce te ajuta rahaturile astea, doar voi stiti, sau ce or insemna.
Ai auzit zvonuri de la radio sant l de la "meseriasi "de pe aici si de peste tot, care cumpara numa fiare vechi, apoi se pling ca fabrica face masini defec te ca acele masini ar avea probleme, adica dupa nu stiu citi ani, se defecteaza asa singure, f bine intretinute si conduse
Normal ca o masina de ani mai recenti este mai buna si cu km mai putini.
Dar poate la fel de bine sa fie praf, daca cel sau cei care au avut acea masina au fost de astia care omoara masinile, trag de ele pana le distrug, apoi le vind altora.
Masinile din fabrica vin f bune, daca o ai noua, o conduci si intretii normal, te tine mult si bine, poate sa aiba si 1 milioan de km.
Foarte bune is 328i sau 330 i is bune daca nimeresti una buna, sau daca cumperi noua, in rest una folosita poate sa fie buna sau nebuna dupa cum am spus mai sus.
Ce iti recomand? Sa iei cu tien cand cumperi unu care se pricepe, dar pe bune, nu doara din gura sa stie ce sa verifice, la ce sa se uite etc.
Scanezi masina acolo pe loc, eventual o duci undeva la un service, asta daca cel care o vinde te lasa sa faci asta.
Nu mai spune 328 sau 330 pentru ca alea nu arata nimic, arata doar modelul, dar nu arata anul masinii.
Unele modele is fabricate si cate 7 ani la rind, daca spui 328i ce inseamna, din ce an este? Treb sa spui ce an si modelul, dupa asta se discuta, se cumpara, etc.
Si eu ma uit dupa un bmw 430i benzina, din 2019, nu vor aia sa mi-l dea cu cit vreau eu are de toate pe el, dar cer aia destul de multi bani.
BMW-urile asteqa seria 3, 4 si 5 de ani asa 2014 in sus is f bune, asta daca nu-s omorite de careva.
Ma refer bune ca masina la orice, chiar de au motoare mici de 2 litri nici nu simti asta, masina reactioneaza de spui ca ai avea motor mare pe ea.
Nu s e strica, defecteaza nimic.Eu am o trotineta din 2014 328i asa cum spui tu, sau F30 cum zic altii, dar masina aia s-a facut din 2012 pana in 2017, cum am spus trebuie sa spui anul, merge struna de vioara nimic nu s-a defectat la ea, f buna, dar era noua
La voi in RO trebuie sa mergi dupa urmatoarea idee.Multi tineri sau oameni in general, care au BMW rup masinile alea de tot, praf le fac, conduc ca nebuni, nu au grija de ele, cam asta se intampla cu cei care au BMW infierent ce motoare au.
In SUA cam la fel se intampla, dar is cautate asa cele care au motoare mari, de la 3 litri in sus, asa ca cele de 2 litri, asa cum am si eu, nu prea se uita oameni de genul asta la ele, le considera slabe adica ca ei vor sa rupa asfaltul sa le faca praf.
Cam asa stau lucrurile.Cu spune Violeta, masini cu moatoare de alde 1 litru, alea da, is mai bune, ca nu au prea fost forjate, omorite in toate halurile
___7WiA întreabă: