Conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"e) categoria B1: cvadricicluri a căror masă proprie nu depăşeşte 400 kg (550 kg pentru vehiculele destinate transportului de mărfuri), neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculelor electrice şi care sunt echipate cu motor cu ardere internă a cărui putere netă maximă nu depăşeşte 15 kW sau cu motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 15 kW;
Observi ca legea nu prevede o anumita capacitate cilindrica maxima, masina trebuie sa se incadreze doar in greutate si putere.
Te uiti la modelele respective si gasesti daca se incadreaza la cele doua caracteristici.
Restrictia nu e de cmc, e de greutatea masinii si de puterea motorului, vezi legea citata de @Ioandelasal
Smartul nu intra acolo sub nicio forma.
Intra petarde de masini precum Microcar sau Aixam
SUBCATEGORIA B1: autovehiculul cu trei sau patru roti avand masa proprie peste 400 kg, dar nu mai mare de 550 kg, si echipat cu un motor cu ardere interna cu capacitate cilindrica mai mare de 45 cmc sau cu orice alt motor cu o putere echivalenta ori cu viteza prin constructie mai mare de 50 km/h
Asta am vazut si eu, dar vreau sa stiu care exte maximul de cmc
E simpul, orice motor dar sa nu depasasca masa totala de 550 kg (asa ca smartul se exclude)
Vezi ca i ai dat legea veche. Nu mai exista de 4 ani subcategorie B1, este categorie si are alte restrictii... vezi raspunsul lui @Ioandelasal