| geniulanului2017 a întrebat:

astazi mi am achizitionat un mecanism, nu stiu cum se numeste dar incerc sa va spun ce face.deci are 1 tub in care se baga rumegus, acel rumegus se preseaza si iese un material tare, asemanator cu lemnul.ideea este ca eu nu stiu cu ce se amesteca rumegusul ca sa se prinda.am incercat cu apa/ulei si nu a functionat. daca mi-ar putea spune cineva "materialul secret" as fi recunoscator.
Multumesc anticipat! ma scuzati daca am gresit categoria

5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Tu nu te ai documentat inainte de a da banii pe aparat? Are manual de folosire cartea? Citeste l, acolo vei afla cum functioneaza, ai aruncat banii pe un lucru inutil pentru tine, cît a costat?

| geniulanului2017 explică (pentru CristiDinBucuresti):

In primul rand, e facut manual de catre tatal meu, caci el il foloseste.
in al 2-lea rand nu, nu are pentru ca nu este intocmai cumparat

| DaniTDCI a răspuns:

Ca un fel de adeziv/rasina sa se prinda rumegusul, acel aparat face brichete ce se pun in centrale pe foc

| Arthiom a răspuns (pentru DaniTDCI):

Unii folosesc hartie inmuiata in apa si macinata in combinatie cu rumegusul. Iar rumegusul este din acela mai fin, nu cum iese la rindea.

| Arthiom a răspuns:

Din ce ai zis tu e un compactor pentru facut brichete de aprins focul. Din cate stiu eu nu le amesteci cu nimic in afara de apa ca sa "se lege" materialul cand e compactat. Dupa astepti cateva zile, pana la o saptamana sa se usuce bine brichetele si dupa le folosesti ca pe carbuni. Se pun peste un foc deja aprins si ele il intretin mai departe. Daca vrei sa ia foc instant incearca sa amesteci rumegusul cu solutie pentru aprins gratare care se gaseste prin benzinarii, dar nu cu altceva, si tot la fel, astepti pana se usuca bine bricheta si dupa o folosesti.