Fara suparare, esti cumva vopsitor sau doar un taran care a emigrat de foame?
Asa se intampla cand nu ai ce face si cauti neaparat probleme
Vopsea cum ai tu la masina ta nu mai exista, asta ca idee.
Vopsea cum a avut masina ta cand a fost noua, da gasesti oriunde, doar ca vopseaua de pe masina ta a suferit intre timp modificari stind in soare, praf, conditii ce sunt afara, fapt care a schimbat deja culoarea, desi tu nu observi asta.
Observi cand cumperi exact vopseaua din fabrica, aplici si spui, vai nu-i culoarea asta
Asta se intampla cu orice vopsea si cu orice este vopsit si a trecut ceva ani de la vopsire.
Si in casa daca vopsesti, trec 2-3 ani, daca tii vopsea exact cea care ai dat pe pereti, cand dai peste asta noua, se vede se cunpaste.
Vopseaua veche sia schimbat luciul, sia schimbat structura.Plus tu dai peste vopseaua veche, deci si mai vizibil, vopseaua originala este data peste primer, apoi se da vopsea, tu dai peste vopseaua existenta.
Deci culoarea nu-ti va iesi niciodata indiferent ce vopsea folosesti sauc e meserias ar fi vopsitorul.
Masinile care se vopsesc pe anumite zone, sa nu se observe chestia asta, se vopses pe o suprafata mult mai mare, deci si in locuri unde vopseaua nu era luata sau sarita.
De aia cand vopsesti ceva te costa mult, trebuie sa si stii cum sa vopsesti "sa pierzi" vopseaua asa usor, usor in cea veche.
Solutia era sa fi lasat asa, oricum nu poate pastra nimeni masina fara zgarieturi, sare o piatra, sau mai stiu eu ce, prin parcari care deschide usa iti loveste masina ta, eu nu am vazut masini vechi cu vopseaua pe ele ca din fabrica.
Iar daca vrei sa faci ceva, duci masina la vopsitor, ala vopseste o zona mare, mult mai mare sa se" piarda" vopseaua noua in cea veche.
Fara suparare, esti cumva vopsitor sau doar un taran care a emigrat de foame?
Pentru a vopsi o parte din masina nu trebuie numai codul, trebuie luata proba. Sunt magazine anume specializate in prepararea culorii la nuanta actuala a culorii masinii. Pentru aceasta trebuie sa mergi cu masina in apropierea magazinului si vanzatorul, cu un aparat special stabileste nuantta si prepara vopseaua. Dar, asa cum mai spunea cineva, este bine sa se vopseasca o parte mai mare a masinii: aripa, usa, capota etc.