Depinde. efectiv actul de vanzare cumparare se face pe loc, iar fiscalul vanzatorului de la primarie iar il iei in maxim 1 zi.
Daca vrei si adevereinta de la ANAF ca are taxa platita dureaza si 1 sapta.
Apoi sa o treci pe numele tau, daca ai rabdare si noroc o faci si pe aia intr-o zi... daca nu ai de platit taxa de timbru care dureaza si aia 2-3 zile pana ti o calculeaza
Multumesc!
Scoti intr-o zi certificat de autenticitate, rezolvi fiscul, faci asigurare, te prezinti la inmatriculari, si mai raman si cele 2-3 ore necesare pentru a primi actele si numerele, in aceeasi zi?
Poate in tarile civilizate... Plus ca nu exista nici un ghid pentru inmatriculare, iar cine n-a mai trecut prin asta, sigur afla prea tarziu ca mai trebuia sa faca ceva.
Da, am uitat sa zic de certificatul de autenticitate ai dreptate.
Eu, dupa ce am facut toate nebuniile astea, intr-o zi am rezolvat fiscul si politia
La 8 la primarie, al doilea la rand, facut fiscal in 20 min, mers platit taxa de timbru, mers la politie pana la 10, primit numere dupa amiaza la 3. Depinde foarte mult de cum prinzi loc la rand, ce oras e samd
si da cum zici tu, asta merge daca nu esti la prima inmatriculare
Mersi mult Si inca ceva, La un audi 80 motor 1.9 cat ma ajunge asigurare in mare. Am 19 ani.
Eu pe la 19 ani am platit aproape 600 de lei pe 6 luni, pentru Skoda 1.6
Te ajunge sigur peste 1500 de lei pe an.
Asta de acum e 1.7, am pus-o pe numele lui taica-miu, si am platit 330 lei pe 6 luni. Cu timpul scade, daca pastrezi masina, ca urca in clasa B/M; la prima inmatriculare esti la B/M 0, dupa cativa ani ajungi pe la B/M 10, si e redusa aproape la jumatate, daca nu ai facut daune.
P.S.: Masina ta are taxa nerecuperata? Ca altfel ma cam indoiesc ca vei plati 1300e timbru de mediu, la o masina de 500 de euro...
Nu am cumparat masina inca. App... Eu am permisul de 8 luni, o pot conduce daca are motor 1.9?
Cu permisul cat. B din Romania, poti conduce si masini cu motorul de 8.6, nu te intreaba nimeni de sanatate. Faptul ca esti incepator, atrage doar niste restrictii de viteza, pe care oricum nu prea le baga nimeni in seama.
Multumesc mult. Raman dator
Pe 25 noiembrie am cumparat-o, actele necesare cumpararii le-am facut in vreo ora.
Am stat cam o saptamana degeaba, dupa care am inceput celelalte proceduri (ANAF, primarie, RAR, inmatriculari). Am prins programare la un RAR de la 150km departare, pe 18 decembrie, dupa care, abia pe 5 ianuarie la inmatriculari. In data de 5 am predat vechile numere, si le-am pus pe ale mele. Pe 8 decembrie mi-a venit si certificatul prin posta.
Se putea si putin mai repede, daca faceam din timp programarile la RAR si inmatriculari.
Termenul legal este de 30 de zile, timp in care ai voie sa circuli cu actele pe numele fostului proprietar.
Pai daca masina e inmatriculata? Nu se mai pierde asa mult timp, corect?
Gresit. A mea era inmatriculata, si am gresit acolo. Pe 8 ianuarie mi-a venit certificatul prin posta.
Mai clar, treaba sta cam asa:
prima zi - cumperi masina, iei actele, faci contract V-C si fisa de inmatriculare, vanzatorul iti elibereaza certificat fiscal si iti vizeaza fisa.
in aceeasi zi, sau ziua a 2-a: mergi la tine la primarie, o inscrii la fisc, platesti taxa de inmatriculare 60 de lei, iti vizeaza si ei fisa de inmatriculare.
Faci programare la RAR (ai de asteptat minim cateva zile pana iti vine randul).
Intre timp, scoti adeverinta ANAF pentru taxa.
Faci programare la inmatriculari daca e nevoie, in judetul tau.
Iti vine randul la RAR (la mine a durat 2 saptamani pana am prins loc in judetul vecin), obtii certificat de autenticitate (2-3 ore pierdute acolo).
Mergi la un broker, sau agentie de asigurari, faci asigurare in vederea inmatricularii.
Te prezinti la inmatriculari, depui toate actele + numerele vechi (cu exceptia cazurilor in care se pastreaza numerele), iar in 2-3 ore te duci din nou si ridici cartea de identitate completata cu numele tau, noile numere, o dovada inlocuitoare la certificat, si astepti cateva zile pana iti vine certificatul in original, acasa.
Vei primi si niste certificate de radiere, pe care trebuie sa i le trimiti fostului proprietar. Eu le-am trimis prin posta.
Daca nu ai astepta nicaieri la coada, s-ar putea face toate astea in 2-3 zile. Insa, cum la RAR se asteapta cu saptamanile, poti depasi cele 30 de zile, cum s-a intamplat in cazul meu.
Intr-o zi, e imposibil sa rezolvi tot.
Diamantsacru întreabă: