La alternator se pot strica: puntea de diode, condensator, relee unde e cazul. Acestea se schimba, nu se pot repara. Mai are niste perii (carbuni), care fac contactul cu rotorul. Acestia se uzeaza in timp si se schimba. Alte defectiuni mai pot fi la releul de incarcare, care de obicei nu este in alternator ci separat in compartimentul motor, sau in habitaclu, pe langa bord. Se mai intampla sa se arda bobinajul de pe stator sau chiar de pe rotor, dar astea de obicei sunt cazuri mai rare. In acest caz, se pot rebobina. Ca defectiuni mecanice se pot sparge rulmentii de pa axul rotorului, si acestia se pot schimba cu ajutorul unei prese. Unele alternatoare mai au atasate pompe de vacuum pentru servo-frana, nu stiu daca in caz de defectiune a pompei se poate schimba.
Se poate rupe cureaua, face un scurt, de la vechime se opreste si nu mai merge. In functie de avarie se poate repara sau schimba.
Cureaua e in alternator? Ce-i cu basmele astea pe capul tau? Nu i-ai zis nimic concret omului, ai raspuns si tu sa ai acolo la numar raspunsuri... Mama ei de mecanica, toti flacaii de la oi vor in service
Are legatura cu alternatorul ma, vad deja ca tu incepi sa fi alt ciudat care se rupe in figuri pe aici.
Nu stiu care e problema ta, eu macar am cerut ceva folositor nu cred ca am pus pe nimeni sa imi faca tema la matematica sau nu stiu ce. De unde stii tu ca nu o sa ma ajute lucrurile astea? Imi pare rau poate daca postam la categaria dragoste si sex cred ca aveam mai multe raspunsuri, dar ce sa faci romanu e roman... Oricum multumesc ceilalti pentru raspunsuri.
AlexandruCool întreabă:
DragonSlav întreabă: