| unsimplubaiat123 a întrebat:

Salut, TPU! Cat de periculoase considerati ca sunt motocicletele strict pentru oras (exceptand DN-urile, autostrazile etc.), la viteze regulamentare? Stiu ca se spune despre motociclete ca sunt extrem de periculoase dar de fiecare data cand aud despre un astfel de deces sau accidentare irecuperabila, cauza principala este viteza si nu se intampla in oras. Ideea este ca stau pe ganduri de cateva saptamani sa iau A-ul si sa folosesc motocicleta strict pentru a ma deplasa mai usor prin jungla urbana. Daca se poate as dori chiar exemple de experiente personale.

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Intr-adevar, motocicleta este extremd e periculoasa, indiferent ca este folosita in oras sau in afara orasului. Cred ca riscul este mult mai mare in oras, unde traficul este mult mai aglomerat si nebunii schimba benzile, fara sa se asigure.
Intamplarea face ca prietenul lui fii-miu sa fii murit intr-un accident de motocicleta taman in oras, proiectat pe peretele unui bloc.
Eu ti-as recomanda o masina mica-mica, cu care sa te strecori in trafic, ca incepator, macar primii 2-3 ani, pana inveti sa sofezi si sa capeti experienta, fiindca asta conteaza enorm, dupa care iti poti lau o motocicleta.