anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce categorie de permis trebuie pentru a conduce acest microbuz?
http://www.autovit.ro/volkswagen-lt-35-T4161855.html

Răspuns Câştigător
| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

''categoria D1:

1.autovehiculul proiectat şi construit pentru transportul a maximum 16 pasageri în afară de conducătorul auto şi a cărui lungime maximă nu depăşeşte 8 m;

2.ansamblul de vehicule format dintr-un autovehicul trăgător din categoria D1 şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;''

Din codul rutier. Conform descrierii microbuzul din imagine se incadreaza pentru a fi condus cu subcategoria D1. Normal ca poate fi condus si cu D-ul.

12 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Subcategoria D pentru ca depaseste 9 locuri si trebuie in plus atestatul de persoane iar cardul tahograf daca depaseste 50 de km in traseele care le parcurge.

| mgtow a răspuns (pentru MultPreaInteleptulTractorist):

Nu D1 ci D :p

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns (pentru mgtow):

Asta de 15 locuri cred ca merge si cu D1 ca e usor nu-i autobuz.

Regulamentul prevede 8+1 e necesar D asa ca acum eu am dreptate laughing raspunde si tu la intrebarea mea dand click la intrebarile mele prima e.

Nu e adevarat ti-a dat funda eronata baiete du-te la politie si intreaba cu ce se conduce un microbuz care are cel mult 9 locuri si te va lamuri pentru ca eu am dat de toate gradele si politaiu care s-a urcat cu mine in autobuz m-a intrebat asta i-am zis D si a spus corect daca nu ma crezi citeste legislatia. Faza cu baiete era pentru cel cu intrebarea si lamurirea.

Crezi ce vrei, citeste legislatia...
Faptul ca se conduce cu D-ul nu inseamna ca nu se poate conduce si cu D1.

D1 nu exista nimeni nu le face, pe ce ar da examenul de condus? Nu au vehicule adecvate pentru asa ceva, e pus acolo sa fie in legislatie D1 asa cum e si C1.

''categoria D1:

1.autovehiculul proiectat şi construit pentru transportul a maximum 16 pasageri în afară de conducătorul auto şi a cărui lungime maximă nu depăşeşte 8 m;

2.ansamblul de vehicule format dintr-un autovehicul trăgător din categoria D1 şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;''

Din codul rutier. Conform descrierii microbuzul din imagine se incadreaza pentru a fi condus cu subcategoria D1. Normal ca poate fi condus si cu D-ul.

| Florian20405 a răspuns:

Stiam ca pentru microbuze e b ca si la masinile mici! happy

| suntserios a răspuns (pentru Florian20405):

Doar daca are sub 9 locuri, asta are 15 deci trebuie D

| mgtow a răspuns (pentru suntserios):

Nu a inteles la cat i-am explicat noi laughing dar daca face scoala se va lamuri.

| vRemi a răspuns:

D1.