| GabiiTssu a întrebat:

Ce masina i-ati recomanda unui pusti de 18 - 20 de ani care e abia la inceput; ce marca, ce model? Una care sa nu consume mult si sa fie si de buna calitate.
Va multumesc!

7 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

Opteaza pentru un Golf Diesel, 1.9 preferabil. Consum mic, motor mare. Piesele au preturi rezonabile.Totusi, asteapta mai multe recomandari.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Golf, kia ceed, chiar si o astra de ce nu. acum depinde si de buget.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Opel Astra G, 1.2, scurta. Ai si un portbagaj, masina e solida, consum mic, si are 75 cai (parca). Am condus cateva si se misca bine pentru motorizarea aia. Golf 4 benzina nu recomand, mai bine astra, dar daca ai mai multi bani, Golf 4 1.9 TDI sau SDI. Sunt foarte reusite, si consuma foarte putin. Sunt mai multe variante de TDI, cea mai buna mi s-a parut cea de 90 cp (cod motor ALH), pentru ca are un consum mai mic fata de TDI-urile peste 100 de cai, iar cuplul la turatii joase este mult mai bun. Astea recomandate de mine costa intre 2200 (astra 1.2) si 3500 (golf 4 SDI/TDI). Daca ai un buget sub 2000 de euro, poti sa te orientezi spre urmatoarele: Audi A4 b5 1.6 benzina sau 1.8 (consumurile nu sunt mici, dar nici exagerate), Golf 3 (motoarele pe benzina sunt puturoase dar rezistente, cele pe motorina ok dar obosite majoritatea) sau cea mai ieftina, Astra F 1.4, 1.6 sau 1.7 TD (motorizare Isuzu). Astra F spre deosebire de Golf 3 se conduce mult mai bine, consuma mai putin si are putere mai mare, insa motoarele pe benzina sunt putin mai slabe la numarul de km, trebuie refacute mai des. Asta insemnand 300.000 km, fata de 400. 000km, la vw. Si un logan ph1 1.4mpi sau 1. 6mpi e de luat in seama, la 1500 E iti iei unul bunicel, si sunt ok ca intretinere, consum. La capitolul confort si stabilitate sunt cam praf, dar au si puncte bune.

| LTAA a răspuns:

Dacia Logan
VW Up!

| Maioru a răspuns:

Pentru inceput pana capeti experienta ar trebui ceva cam pana in 3000 euro:wv golf 4, opel agila, astra G, corsa, skoda fabia si ca motorizari de la 1200cmc la 1700 cmc.

| Florian20405 a răspuns:

Iti ofer eu o skoda fabia, consum mic si piese ieftine si intretinere mica.

| sebastiananton a răspuns:

Nu stiu cat esti dispus sa dai pe o masina, pentru ce o folosesti si cat ai de gand sa o tii.
Eu dupa 3 luni ce am luat carnetul, am cumoarat o Alfa Romeo 147, 1.9 120 cp din 2007, diesel, la 6 mii de euro.
Eu o recomand, dar cum am zis mai sus, sunt multe variabile in joc!