La a4 b7 este motorul 1.8T (cel vechi nu Tfsi ). Dar deja asta are injectoare si turbo. Totusi e mai reusit decat noul 1.8 TFSI.
In general cam toate motoarele aspirate de la orice firma sunt fiabile.Iti sugerez sa fugi de cele TFSI pentru ca au probleme in general (consum ulei, lant de distributie, injectoare ce pica, etc).In bugetul tau as recomanda un golf 5/leon 1.6 benzina 102cp. Recomand acest motor pentru simplul fapt ca este extrem de simplu si nu are ce sa se strice la el (ambreiaj simplu, 8V, injectie simpla fara injectoare ).Am vazut ca ai avut golf AJM, deci probabil o sa simti lipsa cuplului. Daca nu iti este frica de consum exista motoare de 1.8 benzina la ford/opel, 2.0 fsi de la vag (si asta mai are baiuri cu lantu ).
Multumesc pentru sugestii, ma gandesc ca o parte din diferenta de consum este amortizata de faptul ca nu pica asa multe pe ele. Este A4 nu Golf, nu ca ar conta
Am vazut pe b7 si 2.0i, ce parere ai de el?
Pai are avantajele si dezvantajele oricarui 2.0 benzina aspirat.E fiabil,simplu dar si ii place benzina cand ii dai in gura. Dar vorba ta, cu asa motor nu ai gandul "poate imi pica injectoare, turbina, filtru particule, etc ".
Nu exista masina fara injectoare
Exista motoare care au carburator, acolo nu exista injectoare
Si tu crezi ca o sa isi ia un motor ce are carburator in 2018?
La a4 b7 este motorul 1.8T (cel vechi nu Tfsi ). Dar deja asta are injectoare si turbo. Totusi e mai reusit decat noul 1.8 TFSI.
Passat b6 1.8TSI 150cp ~ 2008
Golf 6 1. 4tsi 140cp sau 170cp ~ 2011
Octavia vrs 2. 0tfsi 200cp ~2007
A3 2.0tfsi 200cp ~ 2007
Leon 2. 0fsi 150cp~ 2008
Argumente:
De ce vag? Pentru ca sunt cele mai căutate.
Se depreciază greu la preț
Sunt motoare bune
Dar nu stiu de ce vrei tu neaparat benzina, un tfsi consuma cam 7in afara si 15 in oras
Calitatea este foarte buna si sunt mașini fiabile.
Am condus a8 4.2 benzină, dacă nu consuma 30% faceam si naveta cu ea )
Sunt masini făcute cu cap
Am avut A4 1.9 ajm, vreau sa incerc si benzina, ma gandeam la un motor aspirat, ca este simplu si nu prea are ce pica pe el
De Volvo ce parere ai? In special de s60 s40 v50
2.0T 180cp pe s60
Pfff...mașini super bune, întreținere foarte scumpă dar se merită din toate punctele de vedere.