| AndreiMessi997 a întrebat:

Salut TPU. Ce ulei imi recomandati sa bag intr-un bmw e60 2.0 diesel 163 cp M47 an 2006?
Mentionez ca revizia trecuta am bagat Liqui Moly Longtime High tech 5w-30 si nu mi-a mancat gram de ulei, masina a mers foarte bine cu el, insa am inteles de la cineva ca acel ulei nu este pentru filtru de particule.
Ma gandeam sa incerc Motul 8100 X clean.
Voi ce parere aveti?
Ce ulei imi recomandati?

Răspuns Câştigător
| Digikey a răspuns:

Toptec 4200 tot de la Liqui este sigur ok pentru dpf deoarece il folosesc de cativa ani.
Dar si uleiul folosit de tine este recomandat pentru dpf

| Digikey a răspuns (pentru Digikey):

Https://products.liqui-moly.com/longtime-high-tech-5w-30-1.html

Este ok, acel cineva probabil nu era informat.

| AndreiMessi997 explică (pentru Digikey):

Deci este ok daca merg in continuare pe Longtime High tech? Avand in vedere ca a mers bine cu el si nu a mancat ulei deloc?

| Digikey a răspuns (pentru AndreiMessi997):

Cand am folosit Castrol imi consuma foarte mult, cu Liqui consuma putin si motorul este mai silentios.

7 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Tu baga uleiul ala ce til recomanda masina, fabricantu care a facut masina, nu ce spune unu altul pe net.Ma refer la uleiul de consistenta recoamndata de fabrica, nu ce brand.
Ca barnd poti sa pui ce ulei doresti, dar sa respecti ce spun aia care au facut uleiul, referitor la cand se schimba.
Poti folosi si ulei mineral dar trebuie sa schimbi la cat zic aia la 4-5 mii km,sau cat zic pe bidon.
Faptu ca masina na consumat, asta nu inseamna ca ai folosit tu nu stiu ce brand de ulei, asta arata ca motorul de la masina ta este bun, nu este uzat.
Moly si Motul am vazut pun mecanicii care au shopuri din astea mici, probabil ca pret este bun dar si calitate, nu ca ar fi cele mai bune dar raportu pret calitate este bun si mecanicii care iau cantitati mari il iau ieftin.
Asa ca idee cel mai bun ulei si mai scump este mobil1.
Daca te duci la dealer o sa observi ca ei au uleiruri cu brandu lor pe bidon, mergi la bmw vezi au bidoane cu ulei bmw.
Totul este sa sachimbi uleiul cand trebuie si sa folosesti ulei de consistenta recoamandata.

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Pai Motul 8100 X clean sigur e compatibil si din ce am inteles e chiar de calitate. Eu personal folosesc doar Ravenol 5W-30 pe un 2.0 TDI euro 5 cu DPF si nu am probleme. Oricare din Motul, Ravenol sau Mobil ( si sa fie compatibil) e ok dupa mine. Bafta!

| InOrOut a răspuns:

Eu am pus 5w40 Castrol, unul care e pentru filtru de parcticule, desi eu nu am. La Bmw e recomandat Castrol. 5w40 e mai recomandat pentru Romania ca vara e foarte cald, ajunge la 40 grade si pentru ca e Bmw se incalzeste tare. 5w30 e pentru tarile nordice unde e mai frig. Practic a doua litera e rezistenta la caldura, 40 rezista mai mult decat 30 la caldura mare. Americanii pun 20w50 sa reziste la forja. Desi nu 50 e problema ci 20w ca are rezistenta la frig foarte mica.

| relian a răspuns (pentru InOrOut):

De unde ai infirmatiile astea? Pun americani ulei ce spui tu 20W50 laughing nu mai spune ca te rade care aude.
La o masina trebuie sa pui ulei de care spune fabricantu acelei masini, ma refer la cifrele alea nu la brand, deci daca masina ta spune 5W 30 pai de ala ar trebuie sa pui.
Referitor la brand pui ulei de ce bani ai, doar sa respecti ce spune fabricantu acelui ulei, ma refer sa-l schimbi cand spune pe bidon, sticla ce este uleiul ala pus.Ai priceput? E ok hai ca ai mai invatat ceva azi.

Referitor la americani afla ca ei pun ulei de care spune fabricantul acelei masini sau ceva mai bun.Asa ca idee cel mai bun ulei este Mobil1, asta pentru cei care folosesc moly sau Motul bla bla, ala il folosesc mecanicii pentru ca lor li se vand mai ieftin si cantitati mari, nu ca alea ar fi mai bune.
20 spui tu are rezistenta la frig f mica?laughing pff neai dat pe spate.
Cifra din fata urmata de W arata consistenta acelui ulei,cum se comporta el ca si consistenta iarna,acel w inseamna winter adica iarna ok?
Cu cat cifra aia este mai mare,aia din fata cu atat acel ulei este mai vascos,nicidecum rezistenta foarte mica ce spui tu daca cifra este mare.
iar cifra de la spate arata vascozitatea vara si la fel cifra mare arata cai mai vascos.E bun uite ca ai mai invatat ceva.
O alta chestie ce spui tu ca BMW recomanda nu stiu ce ulei Castrol,aia e doara reclama,nimic altceva si iti si dovedesc.
BMW pune stikere pe masinile lor recomandam castrol,dar pentru chestia aia ei primesc bani de la castrol.
Acum cand tu mergi la dealer la bmw sa schimbi uleiul, sau reprezentanta cum spuneti voi acolo, ce ulei iti baga aia de la reprezentanta?
Sa nu spui cati baga castrol laughing iti baga ulei bmw asa scrie pe bidoanele lor, deci ei merg la un profucator de ulei si spune, imi faci uleiul asta si scrii pe el bmw.
Deci bmw recomdana castrol dar ei la reprezentantele lor pun altceva laughing interesant nu?
Mai vrei sau ma opresc aici, pentru ca se pare is prea multe info pentru tine.
Hai sa iti mai zic si alta.La bmw seria 3 cu motoare de 2 litri benzina bmw zice sa bagi ulei 0W 20, iar eu ca am asa un bmw din ala bag laughing si apropoo locuiesc in america, deci nu bag forja 20W 50 laughing nici nu stiu cine baga asa ceva, sau daca gasesti prin magazine avioane ce spui tu.