1.Golf 4 motorizare 1.4 = taxe mici, usor de intretinut, consum oras aprox 6
2. Gold 4 motorizare 1.9 = taxe mai mare ca 1.4 dar tot usor de intretinut si consum 5 - 5.5 oras. ( ai si motoru mai puternic fara de 1.4 )
3. Golf 5 motorizare 1.9 ( gasesti incepand de la 4.500 E )
4. Seal ibiza 1. 4HDI consum aprox 5 oras
5. Peugeot 206 1. 4HDI consum aprox 5 oras
6. Peugeot 307cc ( nu mai conteaza nimic cand ii dai hardtop-ul jos si putin stiu ca gasesti si la 4. 000E in stare f buna )
7. BMW E46 320, 318 sunt bune de luat in considerare.
8. Orice masina cu motor 1.5 dci pentru ca sunt foarte economice.
9. Ford Focus, fiesta
10. Smart Diesel cabrio ( motorizare 0.8, consum 3% pe oras, impozit 20 de lei si mai e si "decapotabil" )
Iti recomand o masina cu motor de 1900-2000 cm2 diesel, nu are consum mare, poti opta pentru un vw passat
Golf 4 1.9 TDI sau Megane 1.5 dCI sau Logan 1. 4mpi-1.6 mpi. Cam astea le am acum in minte, sunt masini cu care nu ai treaba, rareori se mai strica ceva la ele, consuma putin si se incadreaza in bugetul tau.
Doar masina vrei sa o intretii cu salariul acesta, sau vrei si sa mananci?
Cu desert sau fara?
Bere Corona sau apa plata de la robinet?
Cand iesi cu o fata platesti tu sau o lasi pe ea?
Trebuie sa specifici bugetul doar pentru intretinerea masinii.
Pai am buget de 3000 euro Dar ala e salar' mediu.
Lada Granta E destul de buna. Nu consuma mult + piesele la motor sunt ieftine.
Renault clio 1.9 dci bmw e36 318i opel astra g 1.7, vw golf 4 1.8 t 1.9 tdi di(rosu)
Consumul unei masini este dat si de kilometrajul acesteia dar si de capacitatea motorului.Cu cat capacitatea cilindrica este mai mare cu atat taxele sunt mai mari. Uita-te la o masina cu motor de maxim 1400cc, sa fie intretinuta, de preferat Diesel. Bafta!
Ce vorbesti?
Kilometrajul se simte la performante si emisii, nu la consum. Capacitatea trebuie acordata cu marimea si greutatea caroseriei, daca alegi o submotorizare risti sa consumi 8% mixt cu 1.4 diesel, pe cand un 1.9 diesel consuma 5%. La masini foarte mici (corsa, punto) nu merita diesel, pentru ca un diesel de capacitate mica este anemic si defectos, iar unul de capacitate mai mare consuma la fel ca pe o caroserie grea, aceste motoare nu simt greutatea. Pe masina mica e de preferat un motor 1.0-1.2 benzina.