| 0RASPUNS0 a întrebat:

Salut TPU, dacă am probleme cu un ochi pot sa dau de permis de conducere? Cu celalalt ochi vad perfect

8 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Raspunsul il afli la oftalmolog. Nu avem de unde sti cat de afectata ti-e vederea la ochiul respectiv.
La examenul oftalmologic, ti se cere sa vezi decent la distanta cu ambii ochi, pe rand.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Depinde cum vezi cu ochelari si mai exact ce fel de probleme ai la acel ochi. Una e sa ai +/- 2-3, alta e sa ai lipsa de viziune stereoscopica datorata strabismului.

| 0RASPUNS0 explică (pentru GabiDumitrescu):

Vad cu ochiul acela dar nu prea bine! Dacă privesc ce va în mijloc nu vad foarte bine..cu celalalt ochi vad bine și ma gândesc ca la volan nu conduci cu un ochi închis

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru 0RASPUNS0):

Cum zice si NoTurbina, vizita la oftalmolog si te lamuresti.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru 0RASPUNS0):

Daca ai probleme la ochi nu vei putea avea permis deoarece la volan trebuie sa ai o vedere bună sa vezi si masinile care vin din stinga sau din dreapta ta, iar daca doar cu un ochi vezi bine nu vei putea avea permis de sofer ca poti face accidente.

| Lukasssz a răspuns:

Daca ai pile, asta nu e o problema.

| 4ndr33y a răspuns:

Pai la fisa medicala, trebuie sa dai examen oftalmologic, daca nu poti sa il treci, trebuie sa iti faci ochelari si sa revi.

| Anonimu7041 a răspuns:

Te duci la scoala sa te inscrii si, conform tuturor scolilor de condus, inainte sa dai banii va trebuie sa completezi niste foi si sa faci si examenul medical (atunci, pe loc, sau ulterior).
Acolo spui tu ce ai si ei decid daca te lasa sa mergi mai departe sau nu.
De fel, in Romania treburile nu se iau in serios. Pe mine m-au intrebat daca am vreo boala / cv, apoi mi-am acoperit pe rand ochii si a trebuie sa zic niste litere pe care mi le arata ea, ca la doctorul oftalmolog.
Nu pare totusi asa de grava situatia ta!
Mult succes!