| TheNone a întrebat:

Daca un prieten inchiriaza o masina pe numele lui dat pe care sa o conduc eu este posibil?
Mentionez ca am permis dar am varsta de 18 ani si nu pot inchiria una. Adica in caz ca ma opreste politia se intampla ceva?

4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Politia nu iti poate face mai nimic daca toate actele masinii si ale tale sunt complete.

problema e daca se intampla orice incident si tu nu esti mentionat ca sofer suplimentar in contractul cu firma de inchiriere vei suporta personal toate costurile aferente incidentului (reparatia masinii / masinilor implicatae, despagubiri pentru compania de inchiriere, despagubiri cat masina nu mai poate fi folosita de ei samd). Chiar te ai risca?

| ALGator a răspuns:

La inchiriere trebuie să convins cu firma de închiriere ca tu să figurezi ca "al doilea șofer" pe contract (cu cnp și ce mai trebuie).
Altfel cel pe numele căruia e contractul va fi bun de plată. $$$$
Din punct de vedere legal, cu permis de conducere ai voie să conduci orice mașină din clasa permisului. Cînd ești la volan răspunzi însă pentru legalitatea automobilului.

| popa07ady a răspuns:

O poti conduce numai daca te trece in contractul de inchiriere.Costul suplimentar pentru inca un sofer este de cca 1 euro pe zi.In cazul in care o conduci si se intampla ceva platesti toate daunele iar cel care a inchiriat masina raspunde penal.