Nu toata lumea trebuie sa ajunga sofer, iar in cazul tau, poate nu ai abilitati reflexe necesare, ceea ce este mai bine pentru toti, sa ramai pieton pe veci.
Ce vei afce pe sosea in situatii critice, acdn trebuei sa iei decizii in fractiuni de secunda, daca tu te peirzi si esti atata de emotiv?
Iti spun eu: faci accidnet si poti sa omori pe cineva, sau chiar sa-ti pierzi viata.
In cazul asta, este recomandat ca cei ca tine, atat de emotivi si care se pierd usor, sa ramana pietoni pe veci.
Bea un coniac inainte ca sa nu mai ai emotii.
Scuze de gluma.
Trebuie sa te concentrezi la ceea ce faci si sa ai permanent in minte faptul ca tu esti acolo sa inveti deci sa faci un lucru bun pentru tine. Incearca sa-l ignori pe idiotul de instructor (pentru ca asta e daca tipa la tine) si lasa-l sa tipe pana face spume daca nu intelege ca rolul lui e sa te invete si nu sa tipe.
Incearca sa te relaxezi, dar, in acelasi timp, sa te concentrezi pe drum. Toti care am facut scoala de soferi stim ca la primele sedinte e cel mai greu. Nici unul dintre noi nu s-a urcat pentru prima data in masina si gata, a mers precum Vettel. Tin minte ca eu de abia la a saptea sedinta (la a saptea preconiza si instructorul) am inceput sa ma relaxez si sa inteleg cu adevarat cum functioneaza masina. Dupa aceea, au mai fost mici greseli, dar ma descurcam din ce in ce mai bine. Instructorul nu procedeaza tocmai corect ca tipa, dar daca te invata bine, este de acceptat.
Atunci ar fi mai sigur atat pentru tine cat si pentru restul participantilor la trafic si nu numai sa ramai piepton. Sau sa mai incerci peste cativa ani buni. Emotii, "pierderi" nu au ce cauta la un sofer ca ar putea sa-l coste viata.
Urgent schimba instructorul! este interzis si lipsit de deontalogie profesionala ca acel om pe care tu il platesti sa te invete deoarece nu ai venit la scoala invatat sa tipe la tine sau la orcare alt elev, este inadmisibil si clar nu esti tu cel vinovat
Păi dacă ai asemenea emoții cu instuctorul, nici nu vreau să-m imaginezi ce o să faci cu polițaiul în dreapta. Trebuie să fi stăpăn pe situație şi să nu te pierzi la toate căcaturile. Baftă