| DieterBortscher a întrebat:

Salut TPU. Detin un Opel Astra H 1.6 benzina din 2007.
Este prima mea masina, deci nu cunosc atat de multe lucruri despre ele. De aceea, am venit aici ca sa va intreb pe voi.
Stiu ca nu se poate monta orice fel de far, ma refer la bec in sine. Din cate stiu, led nu se poate pune deoarece masina nu a fost conceputa cu asa ceva, iar pentru xenon ar trebui sa am si spalator de far, iar asta ar insemna sa imi inlocuiesc toata bara din fata sau sa ii dau gauri manual pentru spalatoare. Scuze daca gresesc. Asta am auzit eu doar.
Insa, ma gandeam daca nu cumva ar exista o alternativa, adica, ca exact acelasi model de bec sa il pot inlocui cu unul cu lumina alba sau rece.
Din cate am inteles becurile de la masina mea sunt H7. Doresc sa le schimb deoarece au o lumina galbena murdara sau prea calda. Pe langa asta, vreau sa le schimb si pentru aspect, dar si pentru nevoia de a vedea mai bine noaptea.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| SmaraldAlbastru a răspuns:

Pentru xenon ai nevoie de omologare RAR. Pentru halogen cu lumină rece nu este necesară omologarea.
Problema apare atunci când vremea este rea (ploaie, ceață). Pe astfel de vreme, lumina caldă a halogenului este mult mai eficace.
Mai bine trage un polish bun al farurilor și vezi cum se schimbă situația.

2 răspunsuri:
| Adrian5575 a răspuns:

Sunt becuri de la Philips care au lumina mai puternica cu 50, 70, 100%. Sunt tot H7 halogen si nu trebuie omologare.

| badpanda a răspuns:

Pune h7 de calitate si fa un polish la plasticul de la faruri.
Osram sau Philips.