Motocicletele care se pot conduce cu A2 sunt acelea cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0, 2 kW/kg şi care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale. Acest lucru înseamnă, pe de-o parte, modele care din construcție au puterea maximă de până în 35kW (adică 47 de cai putere), iar pe de altă parte motociclete a căror putere a fost limitată la 47 c.p. și care respectă raportul putere/greutate. Adică legea permite ca orice motocicletă (indiferent de capacitatea cilindrică) de până la 94 de cai putere să fie condusă cu permis categoria A2, dacă i se instalează un limitator. Avantajul cumpărării unei motociclete limitate este evident: odată luat permisul categoria A, nu mai trebuie schimbată motocicleta, ci scos limitatorul.
Uite ca se poate...
Nu, legal nu se poate modifica sau limita un autoturism sau motocicleta de capacitate mai mare, sa o ajustezi sa fie mai mica.
Este clar ca nu ai nici cel mai mic habar. Multumesc ca ti-ai facut timp sa-mi raspunzi.
De ce, ca nu ti-am raspuns ce voiai tu sa auzi?
Pacat ca esti prea mic, sa intelegi ca nu se poate limita puterea unui motor la masina sau motocicleta, ca legea-i lege pentru toata lumea si nu se fac exceptii pentru copii cu fite.
Nu ai decat sa astepti sa faci 18 ani, sa sofezi ce doresti, daca iti iei permisul adecvat, bieninteles.
In primul rand, ai spus ma sus ca motocicleta pentru A2 este de maxim 150 cc, total eronat. In al doilea rand ai facut aluzie la "copii cu fite", ce ti se pare "fitos" in intrebarea mea. Am vrut doar sa aflu mai pe larg anumite chestii. Ce rost are sa cumpar 2 motociclete, plus costurile necesare pentru punerea lor in rulare, cand pot sa cumpar una. Te-ai simtit deranjata pentru ca te-am contrazis? http://pemotoare.ro/limitarea-motocicletelor-a2-cum-se-face-si-cat-costa/ "NU, legal nu se poate modifica sau limita un autoturism sau motocicleta de capacitate mai mare". Ce ziceai?
Motocicleta pentru A2, este de maxim 149cc, perfecta pentru un copil de 16 ani?! mai informeaza-te si dupa raspunde
Dupa cum vad ai doar 17 ani, deci, pemisul de conducere pentru varsta ta este: categorii AM, A1 si B1
http://www.scoalamax.ro/......-a1-si-b1/
Cu permisul de conducere Categoria A2 vei putea conduce motocilete de maxim 35kw, iar varsta de inscriere este 18 ani.
Nu ai cum sa il limitezi, de oarece nu e un moped, masina o poti limita? nu, motocicleta asa e omologata, chiar daca ai avea cum sa o modifici, nu ar fi legal, asa ca nu sari la toata lumea in cap ca iti ofera raspunsuri negative
Daca-mi aducea argumente valabile, eventual legea respectiva care interzice acest lucru, ii dadeam dreptate. Dar atat timp cat doar isi da cu parerea ( A2 este de maxim 150 cc, perfect pentru copiii de 16 ani, ulterior si-a dat seama ca spune doar prostii si a corectat) si-mi vorbeste pe un ton superior doar datorita diferentei mai mare sau mai mica de varsta, ii raspund cu aceeasi moneda. Eu daca ti-as spune acum ca este interzis sa respiri, m-ai crede pe cuvant?
Lool, ce penibil e sa te superi cand esti corectat
Motocicletele care se pot conduce cu A2 sunt acelea cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0, 2 kW/kg şi care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale. Acest lucru înseamnă, pe de-o parte, modele care din construcție au puterea maximă de până în 35kW (adică 47 de cai putere), iar pe de altă parte motociclete a căror putere a fost limitată la 47 c.p. și care respectă raportul putere/greutate. Adică legea permite ca orice motocicletă (indiferent de capacitatea cilindrică) de până la 94 de cai putere să fie condusă cu permis categoria A2, dacă i se instalează un limitator. Avantajul cumpărării unei motociclete limitate este evident: odată luat permisul categoria A, nu mai trebuie schimbată motocicleta, ci scos limitatorul.
Uite ca se poate...
Iancuga întreabă: