In primul rand nu are absolut nici un fel de legatura cu toba. Acel filtru sport este filtrul de admisie a aerului. Ca un motor sa faca arderea si sa functioneze are nevoie de combustibil si aer + o scanteie de la bujie. Daca are mai mult aer, arderea este mai violenta, deci puterea este mai mare. Cam asta ar fi avantajul dar exista si dezavantaje deoarece daca mergi cu masina in medii de drumuri forestiere, de praf excesiv, de off road, dakar, nisip, macadam si mai stiu eu ce, in timp o sa iti intre praf in motor si risti de la particulele de praf sa se dezalezeze unul din pistoane daca nu schimbi la timp filtrul. Sunt garantate foarte putini km cele sport findca sunt mai rare si nu filtreaza atat de bine dar permit mai mult trecerea aerului cum ti-am spus. Referitor la consum, la tine nici vb de 5 CP, un filtru sport iti mai da maxim 1, 3 CP daca este amplasat unde trebuie, nu in zone inchise sau aproape de motor, daca este un filtru bun si asa mai departe!
Filtrul de aer sport este mai bun decat cel normal pentru ca permite absortia unui volum mai mare de aer catre motor, mai usor si intr-un timp mai scurt. Sunt destule lucruri de care trebuie sa se tina cont la montarea unui astfel de filtru cum ar fi pozitionarea intr-o zona cat mai ventilata si ferita de caldura degajata de motor pentru ca in acea zona aerul contine mai putin oxigen si arderea nu s-ar mai face corespunzator sau montarea unor conducte cat mai scurte si lipsite de coturi care pot crea varteje sau goluri de aer. Daca iti montezi un filtru sport si ai o absortie mai mare si mai rapida a aerului automat trebuie sa-ti schimbi si evacuarea (esapamentul) cu una care sa permita eliminarea gazelor arse la fel de rapid.
Cum il ajuta sa-si mareasca puterea? Daca nu ii schimb toba, il mai ajuta cu ceva?
Pai este mai bun mai da putina putere la motor, in cazul motorului tau nu prea se cunoaste mult asa, max.5 cp in plus si trebuie sa ii schimbi si toba de esapament
Trebuie sa inlocuiesti toba pentru a avea un sunet sport, e kitul cu totul o sa vezi, daca esti hotarata sa cumperi