| IonutSxz a întrebat:

Salut TPU
Funda celui care ma lamureste si pe mine.

Am o statie jbl club a600, mono, 1 x 350 rms in 4 ohm si 1 x 600 rms in 2 ohm
Pe langa mai am si un subwoofer jbl s2 1224 ss de 275 w rms cu switch de 2 ohm si 4 ohm
Eu vreau sa l reglez cu un multimetru si dupa calculele mele trebuie sa setez gain ul la 33 Volts dar cand dau gain ul la maxim, imi scoate doar 25 volts, de ce?

Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

Si valoarea măsurată de tine cu multimetru este valoare medie, deci dacă spre exemplu pui un sinus de 50Hz la 25V, tensiunea pe care o ai de fapt la vârfuri este 25*radical din 2.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pot fi doua motive:
1. Statia nu scoate puterea scrisa pe ea.
2. Nu-ti masoara bine multimetrul (la frercventa de masurare).

P= U*I = U*U/Z

| Frank51 a răspuns:

Pentru că e setat din cd playerul mașinii un volum mai mic care merge spre amplificator. Intră în setări și caută SW, dă acea valoare mai mare decât este în prezent, spre ex în loc de 1, pune pe 2 3 sau 4. Dacă măsori acum tensiunea de ieșire din amplificator trebuie să fie mai mare proporțional.

| IonutSxz explică (pentru Frank51):

Pai exista o setare speaker level pentru subwoofer cu nivel de sonoritate de la 0 la 6, deci sa dau valoarea asta mai mare si voi avea mai multi volti care sa iasa din statie?

| Frank51 a răspuns (pentru IonutSxz):

Da, cu setarea respectivă reglezi gainul amplificatorului, cu cât este mai mare cu atât va fi mai mare și tensiunea de ieșire din amplificator.

| IonutSxz explică (pentru Frank51):

S ar putea sa ai dreptate, o sa incerc si revin cu raspuns si funda?

| Frank51 a răspuns (pentru Frank51):

Si valoarea măsurată de tine cu multimetru este valoare medie, deci dacă spre exemplu pui un sinus de 50Hz la 25V, tensiunea pe care o ai de fapt la vârfuri este 25*radical din 2.

| KovacsB a răspuns:

Nu ai ce sa reglezi cu multimetrul.Reglajele se fac doar cu osciloscop si generator de semnal pe sarcina rezistiva de 4ohm si cateva sute de W.Am dubii ca detii asa ceva.Se masoara amplitudinea semnalului la intrare si la iesire.Se regleaza in asa fel incat semnalul sa nu fie distorsionat.
in general testerele au tendinta sa afiseze tensiuni mai mici odata cu cresterea frecventei. daca masori muzica obtii doar valori eronate.