| adi1999 a întrebat:

Salut TPU, imi poate spune si mie cineva, de ce nu se activeaza frana de mana electrica, adica apas pe ea si nu se intampla deloc la un bmw x6?

Răspuns Câştigător
| romeo78 a răspuns:

Bine ai venit în era vehiculelor automatizate, fără legătură mecanică!
Ce ați pățit e minciună față de ce a pățit o șoferiță în America, cu vreo 3 ani în urmă cred. Cu o Toyota de teren cu comenzi electronice, inclusiv la pedale.
A alimentat la o benzinărie pe o autostradă, iar la un moment dat, când a vrut să frâneze s-a trezit că pedalele nu mai răspund la comenzi. Iar, polițiștii apoi, ca la președintele american, i-au eliberat alternativ, benzi de circulație până a golit rezervorul de vreo 100 de litri de combustibil la o viteză de 100 mile pe oră.
Pe scurt, luați manualul de întreținere și reparații, respectați intervalul de revizii și mai intrați cu spălatul mașinii și pe dedesubt.

| adi1999 explică (pentru romeo78):

Mersi mult de tot!

| romeo78 a răspuns (pentru adi1999):

Cu plăcere, dar am vorbit foarte serios, referitor la curățarea părții de dedesubt.
Principiul frânei de mână este același cu cel inventat de milenii, de la căruțe încoace.
Problema este că a dispărut legătura mecanică de acționare.
Iar, legătura electronică, este reglată pentru situații ideale, nu pentru o utilizare zilnică. Este de ajuns, ca să pătrundă praf, vaselina, uleiul să-și piardă proprietățile ca acționarea cablului de frână să fie pereclitată.

La mine e problema, ca apas pe buton si nu se intampla nimic, nu se aude, nu se aprinde nimic si nu stiu ce poate avea, sa fie vre o siguranta?

| romeo78 a răspuns (pentru adi1999):

Da, cu electronica asta, poate fi orice.
Oricum, sfatul meu este să încercați să notați câți kilometri are mașina până la această defecțiune, o reparați, iar data viitoare când vă apropiați de numărul de kilometri de acum, mergeți la o revizie, curățare a sistemului pentru a nu mai avea probleme.
Dar, când mergeți la service, cereți să stați lângă mecanic și vedeți ce face, poate data viitoare o puteți rezolva singur problema.

Multumesc frumos!

13 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

L-ai luat până la urmă?

| adi1999 explică (pentru sierra1):

Daa

| sierra1 a răspuns (pentru adi1999):

De ce ți-e frică nu scapi. La service ai răspunsul. Și la mașina asta, toate-s speciale!

| adi1999 explică (pentru sierra1):

Adevarul ca, cat de profi sunt mecanicii din ziua de azi, se si merita ma duc cu frana de mana si imi schimba motorul

| sierra1 a răspuns (pentru adi1999):

Mde, obrazul subțire - cu cheltuială se ține

| badpanda a răspuns:

Bine ca ai dat funda la cel mai imbecil raspuns.
Ca butonul sa functioneze trebuie sa tii pedala de frana apasata.Cand apesi pe buton deblochezi frana de mana si cand tragi de el in sus o actionezi.

| adi1999 explică (pentru badpanda):

Am specificat, apas pe ea si nu se intampla nimic, ce sa fac mai mult?

| badpanda a răspuns (pentru adi1999):

Apasa pedala de frana mai intai.Cu piciorul drept si tii apasat. Apoi cu mana dreapta actionezi butonul pentru frana de mana.