| ionutz9912 a întrebat:

îmi puteți explica cum funcționează o cutie automata, cum se schimba rapoartele si cine le schimba, de asemenea dacă mi-ați putea explica si cum functioneaza ambreiajul unei cutii de viteze automata as fi mulțumit, ofer funda!

5 răspunsuri:
| AnOnImuSS1 a răspuns:

Cutiile de viteze automate sunt cutiile care realizează schimbarea treptelor de viteză fără intervenția conducătorului automobilului. Mai mult, decizia de schimbare a treptelor de viteză este luată de calculatorul electronic de control al cutiei de viteze, pe baza informațiilor provenite de la senzori (poziție pedală accelerație și viteza automobilului). depinde si ce model de cutie este. dar in principiu sunt si avantaje si dezavantaje. cutiile automate de preferat ar fi cand dobandesti ceva eperienta. eu tot cu cutie manuala am ramas. si asta prefer..sunt mai usor de intretinut dupa mine, in timp ce, cele automate daca iti pica platesti o caruta de ban bft!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce cutie de viteze te intereseaza ca sunt ceva tipuri si fiecare functioneaza diferit intre ele.

cutie automată cu convertizor de cuplu cutie cu dublu ambreiaj
cutie robotizată
cutie cu variaţie continuă
cutie secvenţială

fiecare are principiul e de functionare si nu toate au clasicul ambreiaj

sa te lamuresti cel mai usor cauta pe Youtube filme cu funtionarea lor sa te lamuresti

| relian a răspuns:

E mult de povestit, asa ca mai bine vezi o animatie ceva.Iti dau un link pentru ambreaj ce zici tu sau torque convertor cum zic ei in engleza https://www.youtube.com/watch?v=z5G2zQ_3xTc

| relian a răspuns:

Ar trebui sa intelegi cel putin din filmuletu real cu Eric.Asta e simplu, ma refer la ambreajul asta.Cum se schimba vitezele aia ce nitel mai complicat.Dar poti cauta pe Youtube, doar sa scrii in engleza daca vrei sa gasesti explicatii.O sa intelegi daca cunosti piesele in engleza cum se numesc.La transmisie scrii cam asa How Automatic Transmissions Work si o sa gasesti animatii, filmulte, explicatii, dar nu te astepta ca o sa intelegi foarte repede.Sau acum depinde cit stii tu de moatoare de mecanica sau cit de interesat esti.Am vazut pe aici cineva spunea ca transmisia automata nu-i mai buna ca cea standard.Nu stie ce spune.Eu am condus ambele masini si nu doar asa ocazional ci ani dea rindul si sincer nu mai sunt curios de masinile standard, noi mergem inainte nu inapoi.Bine ca masinile cu transmisie automata nu sunt noi, de ex in america asa au fost mai tot timpul de cand au aparut masinile, la ei asa au ost mereu transmisia automata.Nu stiu de ce europenii si restul lumii au ramas la cea clasica sa-i zic asa.Eu nu vad absolut nici un avantaj la o masina clasica, adica cu schimbator manual. Absolut nici un avantaj.Si nu te lua dupa cei care vorbesc ca face ca drege asta manuala iar aia automata e naspa.Sa intrebi pe cei care au condus multi ani nu doar ocazional sau deloc. Apoi mergi chiar acolo in RO in europa si vezi si tu cum sunt masinile mai de clasa suprioara. Uite la un Audi A6 in sus, un bmw seria 5 in sus, un mercedes clasa E in sus.Vei vedea ca toate masinile astea acolo in RO in europa au transmisie automata si doar daca deci doar daca tu faci comanda sa tio faca manuala atunci o face la comanada numai, in rest toate is fabricate asa automate, astea ce eu am spus.Deci daca un mercedes clasa S care costa si peste suta de mii de euro dolari are cutie automata si unia tot mai cred ca e naspa, atunci no coment.