anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, TPU! In luna martie am avut un consult oftalmologic si am constatat ca pic fiecare test Ishihara. Acest tip de test se cere si la permis. Problema este ca eu disting perfect verdele de rosu, si totusi trec doar cateva din plansele respective. In septembrie as vrea sa dau de permis A1, si mi-e putin frica de testele astea. Repet, nu am probleme in a distinge verdele de rosu, sau orice alta problema de vedere, ci doar aceste teste ma pun in dificultate. Cum pot sa trec de ele?

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca n-ai trecut testele Ishihara (de combinatii de culoare), atunci NU iti recomand sa iei permis de conducere, de nici un fel!
E foarte periculos sa conduci cu astfel de problema, nici ochelarii nu te pot ajuta,

| bucsasan a răspuns (pentru Bula):

Cum am zis, nu am probleme in a distinge culorile intre ele. Alea sunt singurele teste care imi pun probleme. Cunosc n cazuri de oameni cu aceeasi problema ca a mea ce au permisul in buzunar, luat fara spaga sau altceva.

| doctorandus a răspuns:

Ceva e in neregula cu vederea ta si nu stii ce. Retine ca e permis sa porti ochelari.

| bucsasan a răspuns (pentru doctorandus):

Da, stiu ca e permis sa port ochelari. La consult am fost pentru lentile, sa trec de la ochelari la lentile de vedere, si ala a fost momentul cand mi s-a adus la cunostinta ca se dau teste ishihara si la permis, si ca o sa-mi fie destul de greu. Singura problema de care stiu este miopia. Am -0.75 cu -0.50.