| RaziMaaaaa a întrebat:

Între o skoda octavia 1.6 tdi și skoda octavia 1.0 tsi, ce ar fi mai rentabil atât la întreținere cât și la preț? Mă cam bate gândul să-mi schimb masina veche cu ceva mai spațios și mai nou 2017-2018, fac în general 120-150km săptămânal excluzând vacantele 2-3 an, de aceea am optat și pentru benzină 1.0.Ar mai fi 1.4 tsi, cam scump la întreținere și pretențios la benzină. Dau funda mulțumesc!

8 răspunsuri:
| Sofer a răspuns:

Nu m-aș uita la un tsi. Mai degrabă as alege un 2.0 TDI.

| siriusblack98 a răspuns:

La 150km pe saptamana cat faci tu nu renteaza absolut deloc un diesel 1, 6. Mergi pe benzina 1.0 si ai rezolvat dilema. Mai ales daca folosesti masina prin oras cu atat mai mult nu face sa sufoci un diesel acolo. 1.4 tsi doar daca nu te doare buzunarul sa scoti cu cateva sute de lei mai mult la fiecare revizie.

| 9Florin9 a răspuns (pentru siriusblack98):

Motoarele de 1.0 nu sunt deloc reusite, de unde ai scos si asta, omul a vrut sa fie fiabil, acest motor nu este.

| siriusblack98 a răspuns (pentru 9Florin9):

Depinde ce faci cu masina respectiva. Daca omul doar merge la birou prin oras cu ea si la cumparaturi 15-20km pe zi, mai mult nu ai nevoie. Dar nici un diesel 1.6 nu face sa sufoci bara la bara zilnic printr-un trafic de oras ca nu isi are efectiv rostul. Diesel 1.6 e masina de drum lung extraurban. Nu e facut sa mergi cativa km zilnic bara la bara cu ea ca o bagi in draci in cateva luni. El a dat doar doua variante de alegere, intre un 1.0 tsi si un 1.6 tdi. Asta e parerea mea, tu o ai pe a ta iar autorul intrebarii decide ce este mai bine pentru el.

| 9Florin9 a răspuns (pentru siriusblack98):

Da.

| Panamax a răspuns:

Cea cu motor de 1, 5 tsi benzina.

| 9Florin9 a răspuns:

1.6 TDI pentru tine, nevoile si fiabilitatea pe care o vrei tu este fix ceea ce cauti.
PS de preferat ar fi 1.9 tdi ca e si mai fiabil, dar daca tu nu ai zis nimic de el...

| AidDja a răspuns:

Eu recomand benzina (1.0, 1.4 tu alegi)