| NicusorBRC2004 a întrebat:

Salut,TPU!

Merita cumparat un BMW e90 la 300 000km?

Ce probleme ar putea sa aibă?

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Daca masina de care vorbim e 320 diesel e90 163 CP atunci volantul costa intre 2000-2500 lei, nu e scump daca ti-as spune ca noi cei care avem masini japoneze gasim doar piese originale iar preturile sunt cel putin duble fata de orice piesa aftermarket.

Acum numai stiu exact ca bmw-ul dar nu la codul motor N47 era "buba" ca pentru a schimba distributia trebuia dat jos motorul?
citeste : https://automotive-am.com/probleme-cu-distributia-la-motoarele-bmw/

Pe de alta parte daca dai peste acest cod motor n47 dar cel care iti vinde masina iti poate garanta (la reprezentanta sau service cu dovezi) ca a schimbat distributia recent, atunci cumpara masina fara sa stai pe ganduri, daca nu cauta ori alta marca ori alt model.

8 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Daca tu crezi ca sunt km reali laughing
Eu stiu masini de Germania la care samsarii le-au dat km la 170.000 si ele atentie in 4-5 ani de zile au 300.000 km
Ma repet dar eu din adolescenta nu am mai luat o masina sh si ma bucur, nu poate rade prin spate un samsar "l-am prostit pe fraieru asta", mi-am luat doar masini noi ieftine si bune!
Prima mea masina a fost un sh un bmw M3, dupa care am dat-o la schimb cu un e46 normal ca era prea puternica pentru mine in acea perioada laughing

| DementuTDi a răspuns (pentru Simpatic):

Hai ca ai dat m3 e46 pe 316i

| Simpatic a răspuns (pentru DementuTDi):

320 diesel de 150 cp laughing

| NicusorBRC2004 explică (pentru Simpatic):

Mai multe detalii, se poate?
laughing)

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Pai eu am 290. 000km momentan pe e87 2.0 diesel. Am schimbat la suspensia spate una alta ( 1000 lei), filtre ulei si am avut eu probleme cu ventilatorul ce o trebuit inlocuit.
La kilometrajul ala pot sa iti pice deja piese mai costisitoare gen turbina, injectoare, volanta, etc. Si dupa sunt piesele normale cum ar fi franele, suspensia, etc.

| NicusorBRC2004 explică (pentru ClaudiuM1997):

E scumpa volanta?

Dar totusi, merita sau nu?

| Simpatic a răspuns (pentru NicusorBRC2004):

La orice masina diesel volantul e scump pentru ca e masa dubla, oricum nu il schimbi in fiecare an ci doar cand e nevoie, de asemenea un alt avantaj al masinilor diesel e ca nici kitul ambreiaj la o folosire normala nu se schimba la fel de des ca la o masina pe benzina. Volantul cu masa dubla preia suficient din soc astfel ca ambreiajul este mai ferit decat la masinile cu volant masa simpla.
Daca nimeresti un e90 intretinut toate vor fi bune si frumoase, mai putin poate tractiunea spate daca nu esti obisnuit.

| Simpatic a răspuns (pentru NicusorBRC2004):

Daca masina de care vorbim e 320 diesel e90 163 CP atunci volantul costa intre 2000-2500 lei, nu e scump daca ti-as spune ca noi cei care avem masini japoneze gasim doar piese originale iar preturile sunt cel putin duble fata de orice piesa aftermarket.

Acum numai stiu exact ca bmw-ul dar nu la codul motor N47 era "buba" ca pentru a schimba distributia trebuia dat jos motorul?
citeste : https://automotive-am.com/probleme-cu-distributia-la-motoarele-bmw/

Pe de alta parte daca dai peste acest cod motor n47 dar cel care iti vinde masina iti poate garanta (la reprezentanta sau service cu dovezi) ca a schimbat distributia recent, atunci cumpara masina fara sa stai pe ganduri, daca nu cauta ori alta marca ori alt model.

| DementuTDi a răspuns:

Este o masina foarte buna recomand