1. E modul, nu calculator. Nu exista calculator pe usa, e doar modulul. Cine scrie calculator, tot la modul se refera.
2. Daca iei cu acelasi cod, ar trebui sa mearga dupa ce il montezi tu. In caz ca nu merge, apeleaza la cineva care stie bine VCDS-ul, si il poate coda (daca o fi existand procedura).
Mi a spus un electrician ca, daca iau după seria de sasiu e posibil sa nu fie cu acelasi cod si trebuie codat, asa ca mai bine iau de la dezmembrari cu acelasi cod. Din asta am dedus ca fiind cu acelasi cod va merge. El bineînțeles ca mi-a spus sa merg la el, mai face si el un ban? Am schimbat si butonul de la frana de mana si imi spunea la fel ca mai bine merg la el sa l schimba ca e posibil sa trebuiască codat sau ceva de genul si dupa ce l am schimbat singura a mers fara proobleme. VCDS am si eu oricum. Mulțumesc pentru răspuns!
Masina are mai multe piese,componenete de astea electronice,unele is numite module,altele computer,de fapt ala ce controleaza pe restul il numim computer,restul is module.
Daca iei de la dezmembrari trebuie programat anyway,ca urmare poate sa functioneze,sau poate sa nu functioneze,adica sunt unele branduri la care daca iei un modul folosit no sa poti sa il mai rescrii iar,altele poate merg,depinde ce brand de masina este.
Vad tu spui ca ai VW,nu stiu ar trebuie sa intrebi unia care se ocupa cu softuri la masini nu mecanici,mecanicii nu prea stiu cu ce se maninca chestiile astea.
De exemplu la BMW daca vrei sa folosesti un modul vechi de la alata masina nu se mai poate reprograma.
Nui vorba de cod,este vorba ca in fiecare modul vorbeste cu computerul masinii,ca urmare tu cand pui un modul folosit el vede ca nu-i de la masina ta, nu il recunoaste.
Modulele la randul lor cand is facute au o memorie asa cum au si calculatoarele memorie cum ar fi hardul ce stergi si scrii de cate ori vrei, si memorie BIOS daca ai auzit pe care no mai poti sterge si sa scrii altceva.
Deci fa rost de un modul de ala, duci la unu care are softul, pentru ca nu tti au soft, ala se ia de la fabricant si costa ceva bani.Mergi asa cu ala, poti sa il instalezi tu daca zici te pricepi, spui aluia ca ai pus alt modul si vrei sa programeze.Ala poate sa te taxeze oricum,cgair daca se poate chiar daca nu se poate,asa ca mai bine ar fi sa spui omului ce modul ai pus,si sa intrebi daca nu merge programat te taxeaza sau ba?
Asa stii si tu ce sa faci.
Codu ce spui tu nu este cod, este numarul piesei, sau in engleza part number, ala este la fel pentru toate masinile sau modelul ala, arata ca modelul ala de piesa s-a folosit pe masinile alea toate cate sau facut.
Una este part number, alta programarea unui modul.Modulele nu se decodeaza, se programeaza pe masina astfel ca sa vorbeasca cu calculatorul principal, sa lucreze impreuna.
Suna si intreaba si tu la un service, ceva de genul asta : https://www.toplacservice.ro/contact
te prefaci ca vrei sa o duci dar de fapt intrebi sa o faci tu...