Mie imi place cum ai pus problema tu cu 1500-2000 de euro o sa ai masina belea iar aia care au bmw cu 1/2 milion de km au niste tigai, pai sunt a lor sunt tigai dar si la 2000 de euro iti iei caruta!
Fara sa jignesc pe nimeni caci nu asta e scopul meu aici dar pe laptopul actual am dat 1500 de euro si e mediu ca performanta.
Bine eu sunt invatat cu alta situatie am avut si junghi de bmw m3 care costa un apartament, am avut si altele mai scumpe sau mai ieftine, nu mi-ar fi ciuda nici de mi-as lua maine una de 3000 de euro, cand am avut 30k mi-am luat de atat cand nu am iau mai ieftin aia e.
Daca nimeresti ceva cat de cat ok si zici ca te pricepi sa le bibilesti cand e nevoie sa schimbi ceva e bine.
Eu nu as lua sub nicio forma turbo diesel pentru ca sunt rulate si niciun samsar fie turc/neamt sau roman nu ti-a schimbat vreodata turbina la masina.
Cele mai ok masini vechi din punctul meu sunt masinile japoneze cu motor aspirat benzina,alea nu au moarte daca-s intretinute.
Evident ca te poti orienta si catre marci europene care fac motore pe benzina aspirate cum ar fi renault, skoda sau alte marci.
Le faci testul compresiei si aia e.
Dieselul turbo are prea multe piese in plus care-s stricacioase : rotoare, palete ale turbo, intercooler, furtune de vacuum, senzori eu mai stiu ce alte prostii.
Daca zici ca deja ai doar vw in minte nu te duci mai departe de romanii care nu stiu decat de masinile nemtesti, cred ei ca doar nemtii stiu sa faca autovehicule!
Bine tu nu ai zis de diesel eu doar am presupus ca diesel vrei.
Nu fă prostia să iei vag, mai bine Opel, Ford, volvo, orice altceva. Sau dacă iei vag măcar să fie benzinară.
Cum adica "merge pentru cineva de 19 ani"? Important e sa-ti placa tie si sa ti-o poti permite. Daca zici ca ai lucrat si ca mecanic auto, inseamna ca stii destul de bine ce-i fiabil si ce-i mai usor si mai ieftin de reparat. Tu vad ca esti preocupat si de imagine, adica inteleg ca ti-e rusine sa fii vazut intr-o masina mica gen Matiz. Daca masina pe care ti-o vei cumpara va fi de maxim 2000 de euro, lumea tot va sti ca n-ai bani, deci imaginea ta tot nu va fi "cool"...asa ca, daca tot nu iti permiti sa fii "cool", macar ia-ti ceva sa te coste cat de putin, sa aiba taxe cat mai mici si sa consume cat mai putin.