| Bogdan1205 a întrebat:

Salut TPU, o intrebare am pentru voi. In cateva luni am sa mi achitionez un bmw seria 3 320i sau 328i si voiam sa i fac o evacuare cu clapeta si un downpipe. Intrebarea mea este, daca te duci cu ea la itp oamenii de acolo vor observa evacuare cu clapeta? Nu doresc comentarii cu "dc ti ai pune o evacuare sport, doar taranii au". Am 18 ani, aceasta este o pasiune, doresc sa incerc sa vad cum se aude, Nu sa ma laud.

8 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Eu altceva nu inteleg, asta cu bmw e alegerea ta nu ma pot pronunta eu doar pentru ca mie nu-mi place bmw, nu are relevanta aici

Eu nu inteleg la voi tinerii ce mare pasiune este pentru cineva care nu a avut inca o masina dar spune ca a aduce unei masini o modificare mai mica sau mai mare, este pasiunea sa!?

Inteleg insa pe americanul care la 16 ani repara fordul de colectie al familiei impreuna cu tatal lui, 50 de ani mai tarziu inteleg ca pustiul de 16 ani de atunci este pasionat de masini de colectie in prezent si are o colectie impresionanta de peste 50 de masini de colectie...adica pasiunea lui a venit in urma detinerii, repararii pana la a avea posesia masinilor din copilaria lui

Voi cand spuneti ca sunteti pasionati fara sa fie detinut, fara sa fi avut o masina, fara sa fi condus acel model de masina, sau modele asemanatoare, pe ce va arugumentati pasiunea?

Eu pot sa zic ca sunt pasionat de ford mustang? daca nu am avut niciodata? este pasiunea mea fata de ele daca le-am vazut doar pe strada sau in showroom?
sunt pasionat de lexus in schimb pentru ca am avut si lexus si toyota dar asta este altceva

Modificarile acelea de care ai zis nu-s legale asa ca pe moment eu zic sa iti iei gandul de ela ele.

Mai intai asteapta sa vezi ce masina iti cumperi, capata experienta in condus, invata-te cu acea masina si lasa modificarile pe mai tarziu!

| Violleta2022 a răspuns:

Orice motificare la masina trebuie verificata si aprobata legal, asadar pasiunea asta trebuie sa tina cont de lege, ca nu ne facem modificari la masina cum dorim fiecare.

Da, la ITP inspectorii auto de acolo, au obligatia sa-ti purice masina peste tot si-i imposibil sa nu observe modificarile facute ilegal.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Logic că o vor observa.

Pasiunea ta va deranja sute de oameni așa că doar țăranii au.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Stii ca de planurile astea nu o sa se aleaga nimic, nu? laughing
In realitate abia daca o sa-ti cumpere parintii un e90 320d 2005, la care cea mai mare investitie va fi motorina de 70 de lei, o data in viata.
Revenind totusi la vis: oamenii de la ITP vor observa modificarea neautorizata/ilegala la evacuare, si te vor putea respinge pe acest motiv. Dar la ITP gasesti de regula oameni intelegatori, problema este atunci cand prinzi un filtru RAR si ai asemenea improvizatii pe masina. Aia te lasa fara certificat si fara banii parintilor.

| Bogdan1205 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Asta e si faza, nu vor sa mi ia diesel si mai vechi de 2012?‍?

| Bogdan1205 explică (pentru Bogdan1205):

Fara?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Bogdan1205):

Probabil o sa te surprinda cu o Fiesta, Aygo sau Sandero cu motor sub 1.4 laughing
Stiu ei ce fac, BMW-ul e prea "jucaus" pentru incepatori. Dupa 2-3 ani merge.

| KovacsB a răspuns:

Pune intrebarea cand o sa ai cazanul.Pana atunci vise frumoase.