| ForeverAlone97 a întrebat:

Salut TPU. Oare de ce masinile puternice suna tare?

Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Ptr ca motoarele puternice au si frecari mecanice mai mari in interior, trepidatii (chiar daca pare ca nu-s), contact cu aerul mai violent cand tureaza, si de aici rezulta zgomot mai mare.

N-ai vazut daca iei o nuia si dai rapid in aer, auzi un zgomot? Deci si cand tureaza ala, se lovesc anumite chestii si de aer, si de acolo ceva zgomot in plus.
Deci toate astea duc la zgomot mai mare.

Ca daca ai avea un motor cu frecari 0, nu l-ai auzi oricat de puternic ar merge.

| ForeverAlone97 explică (pentru Mosotti):

Bun raspuns

| Mosotti a răspuns (pentru ForeverAlone97):

De ce crezi ca de ex video-urile, walkmanele nu erau facute cu roti dintate pentru transmisie peste tot, si aveau si curele? Tocmai ca frecarea intre roti dadea mai mult zgomot, desi ar fi avut avantaj, ca dura mult mai mult, nu se duceau ca, curelele, nu se largeau.

Plus ca intre rotile alea dintate aveai si joc, si lovirea intre ele dadea zgomot mai mare.

Se poate face ca si masinile puternice sa sune mai linistit, dar ar costa mai mult antifonarea.

12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Fiindca sunt prevazute cu motoare mari, sa ca poate pune in functiune o masina mare si evident ca fac zgomot mai mult, fiind motoare mult mai mari si mai puternice.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Sună gazele care ies din țeava de eșapament. Mai sună roțile pe asfalt. Fiarele nu au de ce să sune, căci asta ar însemna uzură. Cu toate astea, am vândut metabond care pus în ulei, elimina frecările substanțial și scădea sunetul substanțial. Deci și din frecarea fier pe fier, cu toată lubrefierea și rulmenții.

| Mosotti a răspuns (pentru sadrian46):

Exact, frecarile sunt cheia. Ca, cum zici, cu toate lubrifierea, tot se aude, insa nu asa tare.
Nu e vb de gaze si roti, ma refer doar la motor, dar ai dreptate, per total si gazele si rotile contribuie.

=

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Opelul meu nu suna tare...

| ForeverAlone97 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Ma refeream la masini de sute de cai stock ( Lambo, Ferrari, Amg-uri, M, Rs).

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru ForeverAlone97):

Poate au ceva în comun cu drujbele, că și alea sună tare.
Distribuție are și Loganul, am căutat eu pe net.

| Hammurabi a răspuns:

Nu sună tare.
A mea are 486 CP și nu sună deloc. Liniște totală. E electrică.
Și faptul că nu scoate nici un sunet, e printre primele trei motive pentru care îmi place.

| ReddY25 a răspuns:

Pentru ca sunt tunate sau au distribuție tare

| ForeverAlone97 explică (pentru ReddY25):

Deci din cauza puterii

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru ForeverAlone97):

Nu, ci din acelasi motiv din care aia cu puta mica isi iau masini mari. Ca sa iasa in evidenta, de aia. Masinile puternice au si evacuarile gindite astfel ca sa asigure un maxim de putere si ceva galagie...