| Hhshwbbsbz a întrebat:

recent am făcut 16 ani și vreau sa dau de B1 și am banii necesari pentru mașină(Aixam, microcar, etc.) dar nu m-am lămurit în ceva trebuie sa merg cu mașina cu însoțitor ce are permis de minim 5 ani,? Este obligatoriu? a, și pentru cei care zic ca mai bine aștept și nu știu ce ca sunt urate sau altceva. Măcar merg cu mașina chiar și dacă merge încet, am cu ce sa ma mișc din loc în loc.

12 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Pentru Aixam si Mucrocar nu e nevoie de prezenta nimănui in mașină. Nici de permis nu este nevoie. Donna e pe lângă subiect, ca de obicei laughing.

| suntserios a răspuns (pentru regis):

Acum ai dat dovada ca nu stii nimic despre masini. Aixam si Microcar au nevoie de permis categ B1. Nu exista vehicul cu motor care sa poata fi condus fara permis conform codului rutier romanesc. Donna zice multe prostii pe aici, nu si de data asta. Iar tu oprestete sa mai dai sfaturi la aria asta ca dezinformezi grav. Tocmai ai dovedit ca ce ziceai la inttebarile legat de inmatriculari si procuri sunt tampenii pentru ca habar nu ai de legislatia rutiera

Dupa cum ziceam ZERO ZERO cunostinte de legislatie rutiera si faci pe interesantul. Prietene, articolul ala e din 2006, scrie mare la inceput. Stii cate s au mai intamplat in 12 ani? Am intrat in UE, s au armonizat codurile rutiere pune mana si invata.
PS. Esti amuzant cum incerci sa iti sustii aberatiile cu un articol din ziar vechi de 12 ani in loc sa incerci sa ma contrazici cu legea care iti da dreptate. Oricum m-am lamurit, esti praf si debitezi numai prostii pe aria auto.

PS2 ti am scris asa mult ca sigur imi iau un ignore, asa fac toti cand nu.mai au ce zice.

| regis a răspuns (pentru suntserios):

Legislatie:
"l) SUBCATEGORIA B1: autovehiculul cu trei sau patru roti avand masa proprie peste 400 kg, dar nu mai mare de 550 kg, si echipat cu un motor cu ardere interna cu capacitate cilindrica mai mare de 45 cmc sau cu orice alt motor cu o putere echivalenta ori cu viteza prin constructie mai mare de 50 km/h;"
Retine partea cu "masa proprie peste".

Inca nu îți iei ignore, desi o cauți cu disperare. Deocamdata admir cum te dai cu curu de pământ ca sa demonstrezi (cui?!?) ca sunt in fel si chip.
Cum am mai spus, eu nu am nimic de demonstrat cuiva. Cu atât mai puțin tie. De aceea ma voi limita in continuare sa iti ignor doar apucăturile. Paste fericit!

Dupa cum ziceam, nu cunosti legislatia rutiera. Ce ai dat tu din legislatie nu are legatura cu codul rutier in vigoare. Din 2013 B1 nu mai e subcategorie, e categorie.

"CATEGORIA B1
Cvadricicluri a căror masă proprie nu depăşeşte 400 kg (550 kg pentru vehiculele destinate transportului de mărfuri), neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculelor electrice şi care sunt echipate cu motor cu ardere internă a cărui putere netă maximă nu depăşeşte 15kW sau cu motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 15kW."

Poftim sa inveti si tu.
PS Retine partea cu NU DEPASESTE 400kg.

Sper ca nu ai permis ca nu stii nimic despre codul rutier

Mea culpa. Daca s-a modificat asa cum spui, ai dreptate.

Fii atent, daca vrei sa inveti despre categoriile de permise citeste art20 din codul rutier ca sa afli care sunt si anexa 1 din codul rutier unde iti explica frumos despre toate categoriile ce vehicule sunt cuprinse. Un pic de studiu si te lamuresti tu

| Violleta2022 a răspuns:

Nu ai nevoie de nimeni langa tine atata vreme cat ti-ai luat permis de conducere, ca oricum nu poti sofa deloc, daca nu ai permis de conducere!
Conducerea fara permis, duce la intocmiarea unui dosar penal, sau puscarie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ai nevoie de niciun insotitor, nu exista conceptul asta in codul rutier din Ro.