| Komarov a întrebat:

referitor la Logan sfaturi de achizitie? ce ati alege intre motorizarea 1.6 16 valve si 1.5 dci, din ce am inteles in mare parte sunt prezente problemele de injectoare la modelele din seria 2006-2007, ce sfat imi dati, raspunsul cel mai amplu, dau funda big grin

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

1.6 16v este un motor puternic si fiabil dar are 2 mari dezavantaje :
- in oras (Bucuresti) consuma 11-12
- la turatii joase motorul nu trage, daca vrei viata in acest motor trebuie ambalat si atunci va consuma si mai mult.
1.5 dCI nu este departe de 1.6 16v si are si cuplu mare la turatii mici, eu zic ca este o alegere cel putin la fel de buna avand in vedere consumul mult mai mic. Singura conditie este sa fie dCI-ul de 90cp, nu cel de 75cp care este foarte lesinat.

Ca fapt concret:
Pe masinile cu care fac livrari in Bucuresti am exact motoarele sus mentionate, respectiv 1.6 16v 105 cp (Dacia Logan MCV) si 1.5 dCI 90 cp (Dacia Logan VAN). Amandoua sunt sarite de 100.000 km si nu am umblat niciodata la injectoare (alimentat numai Petrom si Lukoil sortimentul cel mai ieftin). In schimb, la amandoua am inlocuit bascule, brate, flanse, bucse s-a.m.d in prostie.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

1.6 16 valve e cel mai puternic motor facut de Dacia pana acum nici nu as mai sta pe ganduri

andreia67
| andreia67 a răspuns:

1,5dci de putere mica, cel de 65CP Euro3 si cel de 70CP Euro4 dotate cu injectie de la Delphi sunt cele cu probleme. Modelul 1, 5dci de 85CP cu injectie Bosch nu are probleme. 1, 6 16 valve benzina e un motor foarte bun si puternic, daca nu faci foarte multi km iti recomand cel pe benzina.

| dolceromania a răspuns:

1,5 consum foarte bun!