| Vikim a întrebat:

Salut TPU, rog seriozitate!

Să încep aşa, am locuit în Olanda pentru 3 ani, în aceştia 3 ani mi-am făcut o prietenă de cetățenie Olandeză, eu sunt român, în timpul ăsta am cumpărat un audi a3 şi nu l-am putut pune pe numele meu pentru că nu sunt cetățean Olandez, aşa că l-am trecut pe numele ei, din cauza problemelor ce le-am avut acolo am fost nevoiți să venim împreună în România, avem maşina aici cu numere de Olanda, etc, cum aş putea proceda să trec maşina pe numele meu aici pentru că plătim mult prea multe taxe de acolo, şi la momentul actual nu ne prea permitem, cum aş putea proceda să trec maşina de pe numele ei, pe numele meu?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu mai retin cat e RAR-ul, parca vreo 450-500 de lei.
Numerele provizorii (ca sa circuli pe roti pana la inmatriculare), nici alea nu mai stiu cat sunt.
RCA-ul e peste 1000 de lei pe an, probabil peste 1500 de lei, daca nu ai mai avut masini inmatriculate aici (ca sa ai bonus).
Impozitul e undeva pana in 250 de lei la masinile cu motor de maxim 2.0, dupa pragul asta sare pe la 700 de lei pe an, si poate fi si mii de lei (la 3.0, 4.0, etc).
Rovinieta e in jur de 140 de lei pe luna.
La inmatriculare platesti o taxa de certificat de vreo 60 de lei, apoi 40 de lei pe numere la rand, sau 80 de lei pe preferentiale.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ți o vinde ție și o radiază de acolo. Simplu

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Faceti acte de vanzare-cumparare intre voi, dupa legislatia Olandeza, ca sa o radiati de acolo, apoi o inscrii tu la impozit pe adresa din Romania, scoti numere provizorii, ii faci omologarea RAR si apoi te duci la inmatriculari (a doua oara), pentru numerele definitive.
Deci, ea trebuie sa-ti vanda tie masina, dar sa faceti procedura de vanzare care se cere in Olanda, ca sa o puteti radia de acolo. Apoi o inmatriculezi usor la noi, ca pe orice masina "adusa".

| Vikim explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Păi şi care sunt costurile totale de inmatriculare la noi?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

*rovinieta e 140 pe an, nu pe luna.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Vikim):

Nu mai retin cat e RAR-ul, parca vreo 450-500 de lei.
Numerele provizorii (ca sa circuli pe roti pana la inmatriculare), nici alea nu mai stiu cat sunt.
RCA-ul e peste 1000 de lei pe an, probabil peste 1500 de lei, daca nu ai mai avut masini inmatriculate aici (ca sa ai bonus).
Impozitul e undeva pana in 250 de lei la masinile cu motor de maxim 2.0, dupa pragul asta sare pe la 700 de lei pe an, si poate fi si mii de lei (la 3.0, 4.0, etc).
Rovinieta e in jur de 140 de lei pe luna.
La inmatriculare platesti o taxa de certificat de vreo 60 de lei, apoi 40 de lei pe numere la rand, sau 80 de lei pe preferentiale.

| popapopica a răspuns:

Doar prin vanzare-cumparare.