@RemY- nu mai vorbi prostii. Stiu ca fiecare tzigan isi lauda calul, dar consumul dat de producator pentru Solenza pe benzina este 8, 3 in ciclu urban si 5, 9 extraurban. Nu e cazul sa detaliem cum se calculeaza aceste consumuri, nici care este raportul dintre acestea si consumurile reale.
Daca tu scoti un consum de 6l in oras ori esti Gerhard Plattner, ori numele orasuli in care locuiesti incepe cu D. N.
In privinta intrebarii, consumul instant ti se afiseaza doar daca ai aceasta optiune. Nu trebuie decat sa butonezi tasta de pe maneta stergatoarelor de parbriz. Daca nu iti apare si consumul instant, din pacate computerul tau de bord nu are si aceasta optiune.
Nu am Solenza, deci nu iti pot spune exact ce informatii ti se afiseaza. Insa in general, computerul de bord iti calculeaza:
- total kilometri parcursi
- kilometri parcursi de la ultima resetare (contorul zilnic)
- consumul mediu de la ultima resetare
- autonomia ramasa (numarul de kilometri care mai pot fi parcursi cu combustibilul din rezervor, pe baza mediei anterioare)
- cantitatea de benzina ramasa in rezervor samd.
Stiu insa din auzite ca s-au montat doua tipuri de computere de bord - unele care au si functia de consum instant, unele care nu au aceasta functie. Tot din auzite stiu ca nu se mai fabrica modelul cu consumul instant nici pentru Logan.
In privinta consumului exemplificat de tine, nu ma pot pronunta intrucat nu stiu nici prin ce metoda ai calculat acel consum si nici ce distanta e pana la Mangalia de la acele fantani. Facand insa inmultirile, dupa consumul anuntat de tine anterior, ar trebui sa fii parcurs cu cei 17, 5l circa 350-390 km.
Raspunzand insa la intrebare, orice masina cu motor pe benzina de 1, 2-1, 6l si de o greutate aproximativ egala iti va scoate aproximativ acelasi consum, bineinteles vorbind de aceleasi conditii de exploatare. Stai linistit, nu a inventat Renaultul nici apa calda, nici consumul redus.
Daca ai computer de bord, iti va afisa asa cum ti-am zis deja, butonand tasta de pe maneta stergatoarelor.
@Taly ai inebunit? o_O cum sa scoata solenza 7juma-8 kile de benzina? mi imi consuma in oras 6l iar extra-urban 4, 5-5 cel mult
@regis pai daca nu are functiile astea ce sa aiba?
oricum de la fantani pana la mangalia ce masina iti scoate 17, 5l de benzina consumati?
Gabone întreabă: