| CristiiMușat a întrebat:

Sunt în căutare să-mi achiziționez prima mea mașina, și bineînțeles că am foarte multe nelămuriri. Îmi doresc o mașina frumoasă, ușor de întreținut, care sa nu am foarte multe probleme cu ea. Sunt interesat de audi A4 1.9, BMW 320 sau 520 din 2005-2010, dar nu am prea multe cunoștințe tehnice despre ele. Aș dori câteva sfaturi despre ce mașina să-mi aleg, de la cei care dețin sau au deținut aceste mașini și ce părere aveți despre ele, care este mai buna sau mai păcătoasă. Mulțumesc foarte mult.

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca ai bani multi, cumpara-ti un Hammer, sa reziste.
Daca nu ai bani multi, cumpara-ti o Dacie veche (1300), ieftin, pana ce vei avea experienta proprie ce masina sa-ti alegi si pe care poti invata ieftin ce inseamna o masina si cum se repara ieftin, chiar de tine.

| CristiiMușat explică (pentru Bula):

Nu am bani de Hummer, și Dacia 1300? Serios acum. Am uitat sa precizez că am experiență, lucrez ca șofer pe un Ford mondeo și l-am reparat de atâtea ori de i-am triplat valoarea. Nu cu banii mei pentru că nu este mașina mea, dar ce voiam să spun este că vreau audi sau BMW cu speranța că nu se va strica in fiecare zi câte ceva

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca vrei o masina usor de intretinut de ce te uiti la masini premium?

| CristiiMușat explică (pentru suntserios):

Mă gândesc că nu poate fi imposibil de întreținut, până la urmă nu este vorba de vreun Lamborghini

| relian a răspuns:

Masina usor de intretinut si buna si sa fii super multumit e una noua laughing

| OldSoul a răspuns:

Eu ti-as recomanda un A4B6, cu motor AWX sau AVF, sunt masini foarte bine facute, conduc de 2 ani o masina cu o astfel de motorizare si sunt foarte multumit, problema e ca piesele (in special bratele) sunt ceva mai scumpe daca vrei calitate, dar in rest nu prea ai ce reprosa la o asemenea masina daca stii cum sa o alegi.
Dar probabil tu doresti un model mai nou, de Audi A4 B7 nu am avut de aface cu acele modele, dar sincer imi par ca au cam putini cp, acum desigur nu e o diferenta foarte mare fata de ce am spus eu mai sus, dar asta e strict parerea mea, plus ca nu mai sunt chiar asa de fiabile fata de motorizarile de mai sus.
In rest, eu as alege un 320d e90, modelul pana in 2007, sunt destul de fiabile, arata bine, au si ceva putere.
Cam asta a fost parerea mea, acum fiecare cu gusturile si alegerile lui, eu sper doar sa faci o achizitie buna de care sa te bucuri cat mai multi ani happy Bafta.

| AlexandruPaulescu a răspuns:

Pentru prima masina e bine ceva mai de prin 2000 sau chiar '99. Eu ti-as recomanda un Audi A4 B5. Eu mi-am luat-o ca prima masina, si dupa 3-4 ani, inca e! pur si simplu m-am indragostit de ea. Singura problema care am avut-o la ea, a fost din cauza ca am fost un prost. Am schimbat distributia la cine nu trebuia si mi s-a dus motorul, ca nu a lucrat cum trebuie. am reparat-o si numai am treaba la ea! mai schimb consumabile doar! A mea e A4B5 1,9 TDI cod motor AHH, 90cp.
Tine minte de la mine, cum ai luat-o, te duci la un service bun! Dar foarte bun si schimbi distributia! nu conteaza ca ala, de la care ai luat masina, zice ca a schimbat-o! ca poate minte! distributia se schimba! si numai ai treaba! parerea mea. Bafta

| CristiiMușat explică (pentru AlexandruPaulescu):

Știu că audi 1.9 au motoare foarte reușite. Eu as dori ceva mai nou. Experiența am, am condus mult timp motor de 2.0, deci nu asta ar fi problema

| Bula a răspuns (pentru CristiiMușat):

Daca ai deja atata experienta, inclusiv in reparat, atunci mergi in targuri de masini si cauta acolo.
Stii la ce sa te uiti, iei pentru care ai banii. ti-l stii repara la nevoie etc.
Ce-ti vei alege, pe ala-l vei avea. Experientele se cumuleaza in timp si trebuie folosite!

| Alexx155 a răspuns:

De obicei, prima masina ar trebui sa fie una cu un consum mic, mai ieftina si cu o putere mai mica. Bmw. urile sunt cam scumpe, si la piese, si de intretinut, consum, etc. Eu a-si zice ca e mai bun un golf 4, consum mic, piesele sunt ieftine fata de orice alt Bmw, putere nu ft mare, e perfect pentru prima masina, parerea mea, un logan...dar mm... Bafta

| pigmeu96 a răspuns (pentru Alexx155):

Ai condus golf 4 tdi 150 de cai si ai ajuns la concluzia ca nu are putere?