Sant camere la mijloc trebuie sa dai cu subsemnatu la biroul de informatii cu celalalt sofer sa vedeti cum puteti rezolva fara costuri mari pentru tine
Stiu care este rolul Rca ului, dar nu stiu daca ii pot repara masina omului cu ea atata timp cat dauna am facut-o pe proprietate privata, exmeplu acum 2 ani in aceeasi curte un sofer beat a intrat cu masina in trei camioane pentru ca nu era platiti si nu mai stiu ce avea el pe cap. Patronul lui a sunat la politie, dar ei lau dus la sectie si nu iau facut nimic pentru ca era proprietate privata, deci nimeni nu a facut nici un proces verbal pentru nici un fel de dauna, sper ca intelegi ce vreau sa spun. Ca sa achiti cu polita RCA si ca el sa fie dezpagubit banuiesc ca trebuie un proces verbal dat de politie.
Te duci cu soferul respectiv la asigurari, faceti o amiabila, zici ca l-ai pocnit undeva pe strada si aia e.
Poți să faci o „amiabilă" și declari că v-ați „pupat" pe stradă, în fața curții. Caută întâi șoferul celălalt și vorbește cu el.
Iei legatura cu celalalt sofer si faceti o constatare amiabila.
Ord. CSA 20/2008
Art. 26. - (1) Asiguratorul RCA are obligatia de a despagubi partea prejudiciata pentru prejudiciile suferite in urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat, potrivit pretentiilor formulate in cererea de despagubire, dovedite prin orice mijloc de proba. Fara a se depasi limitele de despagubire prevazute in contractul de asigurare RCA, in conditiile in care evenimentul asigurat s-a produs in perioada de valabilitate a politei de asigurare RCA, se acorda despagubiri, in forma baneasca, pentru:
(2) Indiferent de locul in care s-a produs accidentul de vehicul, pe drumuri publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulatiei publice, in incinte si in orice alte locuri,
atat in timpul deplasarii, cat si in timpul stationarii vehiculului asigurat, asiguratorul RCA acorda despagubiri pana la limita de despagubire prevazuta in polita de asigurare RCA, pentru:
2. prejudiciul produs din culpa conducatorului vehiculului asigurat, inclusiv in cazurile in care la data accidentului conducatorul vehiculului:
- a condus vehiculul fara consimtamantul explicit sau implicit al asiguratului;
- nu este titularul unui permis care sa ii dea dreptul sa conduca vehiculul respectiv;
- nu a respectat obligatiile legale de ordin tehnic cu privire la starea si siguranta vehiculului respectiv;
Avizati dauna si solicitati despagubiri RCA, cu mentiunea ca se poate face constatarea, amiabil, la un centru de constatari al asiguratorului(fara politie)