| Andreea_Nicoleta_2000 a întrebat:

Salut TPU, vreau sa-mi iau un cablu vcds, dar as vrea sa nu aiba limita de serii de șasiu, ce vcds recomandați? Am vazut pe olx se vand, voiam sa-l cumpar pe asta sau sa imi spuneti daca nu e bun si recomandați altul: https://www.olx.ro/......ffVxM.html

2 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Eu am un HEX-V2 20.4 de pe Aliexpress, nu are limita de serii de sasiu, in schimb nu trebuie conectat la internet laptopul pe care este instalat, altfel se blocheaza interfata si trebuie rescrisa.
Ca preferinte, raman totusi la prima iubire, Delphi ds150e, care face aproximativ tot ceea ce face si VCDS-ul.

| Andreea_Nicoleta_2000 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Da, este si mai scump, la asta de am pus link cu el scrie ca nu are probleme cu internetul, pentru ca si software ul il bag de pe cd nu de pe internet, ti se pare bun la banii astia sau nu?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Andreea_Nicoleta_2000):

Da, cred ca e bun.
Dar nu stiu daca nu e teapa partea cu internetul. Vezi ca este un grup VCDS Romania pe Facebook, acolo poti intreba daca e ok produsul.
Eu sincer nu am auzit de clona care sa nu aiba probleme cu internetul. Pana si interfata veche, KKL (VAG-COM), se dezactiva cand conectam pc-ul la net.

| Andreea_Nicoleta_2000 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Fiind cea mai noua versiune... Vad că numai asta vinde domnul si asa a zis, oricum nu as avea treaba, cat sunt in masina nu mai prind internet, nu as avea nici nevoie? doar ca am auzit ca trebuie dezactivat antivirusul. Si ce vrei sa spui prin clona? Am mai auzit dar nu am înțeles, asa li se spun astora deoarece copiaza testerele mai mari sau de ce?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Andreea_Nicoleta_2000):

VCDS-ul e conceput de cei de la Ross-Tech si costa foarte mult, cum a zis colegul.
Ceea ce gasim noi pe net la 80-400 de lei, sunt toate clone, adica s-au apucat multi producatori sa faca acelasi aparat (interfata/mufa), si pirateaza inclusiv programul VCDS, creat de Ross-Tech, pentru a putea folosi diagnozele.
Deci de aici vine termenul de clona, chinezii si alte natii copiaza complet proiectul celor de la Ross-Tech, si il fac la pret mult mai mic, cu piese mai ieftine.
Chestia cu blocatul interfetei cand te conectezi la internet, e o protectie anti clone, conceputa de cei de la Ross-Tech.
Nu trebuie sa ai internet in momentul in care faci diagnoza, e suficient sa ai driverul instalat in pc, VCDS-ul il verifica online cu prima ocazie, iar cand vede ca e ilegal (clonat), il dezactiveaza si il blocheaza la urmatoarea conectare la laptop. Deci nu prea poti folosi laptopul si la diagnoza, si pe internet.

| Daniel323 a răspuns:

Limita serii vin au doar cele originale variantele economice care oricum costa de 10 ori mai mult decat clonele chinezesti care circula peste tot la 150 lei sau 200.
Cea din link este o chinezarie clasica care isi face treaba.
Daca vrei originala costa 2400 lei

https://www.aspad-shop.ro/......an-v2-2844