| Liviu321 a întrebat:

Salut tutoror! As dori sa mi achizitionez o masina pana in 5000 euro. Am citit pe diverse forumuri si multi mi au recomandat o...kia ceed. Personal am fost sceptic. Adica stiti cum sunt romanii la masini: daca nu e nemteasca e proasta. Si vin si ca intreb si pe voi in speial pe cei care au condus sau au o astfel de masina? E o masina fiabila, scumpa la piese, consumul cam care este? Ma intereseaza cat mai multe aspecte despre aceasta masina pe benzina si daca aveti voi alte variante le astept cu mare drag.

Răspuns Câştigător
andreia67
| andreia67 a răspuns:

Salut, taica-miu are o Kia Ceed SW (break) model 2010 achizitionata noua in octombrie 2009, motor benzina 1.4 EURO4 108CP. Masina am condus-o eu in majoritatea timpului. Nu are decat 30000 km la bord dar n-a avut nicio problema, inclusiv bateria e cea originala. Masina are 5 stele EURONCAP, a avut 5 ani garantie integrala si 7 ani garantie pentru motor si cutie. Singura problema ca sa zic asa a fost ca a fost complet inundata in iunie 2014, a avut dauna totala dar taica-miu s-a incapatanat sa o repare. Toate problemele pe partea electrica si de frane de la inundatie s-au tras. In rest motorul are distributie pe lant si e fiabil, varianta EURO4 o recomand ca are putere mai mare (cel EURO5 e identic dar limitat in turatie si din cauza asta are doar 90CP). Calitatea caroseriei si dotarile sunt OK pentru pretul ei. Este adevarat ca piese se gasesc un pic mai greu decat pentru VW si sunt un pic mai scumpe dar daca gasesti o masina cu caroseria impecabila, rulaj sub 120.000 km si care pare ingrijita eu cred ca nu e o afacere rea. Ca minusuri as zice doar ca are garda la sol relativ joasa si suspensii mai tari decat Loganul (eu am un Logan 1.4 benzina din 2005). Consumul e undeva la 6/100 pe DN mers legal, un 7 si ceva pe autostrada si cam la 10 si ceva drumuri urbane scurte cu ambuteiaje aferente. Asta depinde si de stilul de condus, eu in oras scot 10 si ceva, tata 12 si ceva. Gasesti multe masini cumparate noi in RO in 2007-2008, atunci s-au vandut multe ca a fost masina anului 2007. Per total intre un Ceed de 9-10 ani care nu a fost accidentat si un Logan de aceeasi varsta as merge pe Ceed chiar daca e mai scump, calitatea caroseriei nu se compara. Cu VW nu am nicio experienta, tata a avut doar o "broscuta" prin anii 70-80. Vezi pe http://www.clubkia.ro/ poti vedea si discuta cam ce probleme au aceste masini.

| Liviu321 explică (pentru andreia67):

Da am auzit ca e o masina foarte sigura la impacturi si ca iesise masina anului 2008. Conteaza si asta. Mai ales ca o pot gasi pana in 5000 euro. Cam care e diferenta de preturi la piese intre ea si un opel, vw etc? Treaba cu consumul ma cam sperie. 12 sau mai mult in oras e multisor. Cu loganul cat faci in oras la consum? Citeam ca revizia la masina ajunge unde la 5/6 miliaone pe an dar nu la reprezentanta iar casco undeva la 12 milioane pe an. Mi ar place masina din ce am citit pe forum majoritatea o lauda si nu prea se plang de pobleme. Cei drept inca nu a facut 10 ani ca sa vezi exact ce pica.

| andreia67 a răspuns (pentru Liviu321):

Comparativ cu Loganul mi se pare mult mai buna din toate punctele de vedere. Daca nu mai e in garantie nu te obliga nimeni sa faci revizia la 1 an daca nu faci kilometri respectivi. Oricum ai ulei 5W30 sau 5W40 care e standard iar filtre de ulei, aer, habitaclu iar cred ca gasesti usor si iarasi nu sunt asa scumpe. Pentru restul exista si varianta din dezmembrari daca iti pica ceva. Eu nu am schimbat la ea nici bateria nici stergatoarele, din 7 ani jumate insa 6 jumate a stat in parcarea subterana. Mi se pare o masina foarte fiabila de unde si garantia de 5/7 ani. Vezi unde ti-am spus eu pareri si probleme. Bineinteles ca nu e asa raspandita ca VW sau Opel dar mi se par masini bune. Daca iti place eu nu cred ca faci o afacere proasta daca gasesti una ingrijita si cu un rulaj decent.

| Liviu321 explică (pentru andreia67):

Ma refer o compartie intre kia si logan la consum. Da ma gandesc ca merita incercat avand in vedere ca multi spun ca e fiabila. Nu stiu ce sa zic de piese din dezmembrari. Nu prea cred ca gasesc asa multe kia in dezmembrari cum gasesc opel, vw etc masini mai cautate prin tara. La cati km trebuie facuta revizia? Eu cu tata nu facem nici 10 000 km pe an.

10 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Eu am acum un renault clio asta recent iesit la productie, 1.6 motorina am mers aproape 30km si nu a scazut indicatorul de motorina. Cauta in marea britanie si benzina e economica la motor mic

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu asculta habarnistii. Am doi cunoscuti care cistiga foarte bine si puteau sa isi ia metz, bmw, sau alta bazaconie de genul, dar si-au luat Ceed. Ambii deja mai condusesera destule pana sa ia Ceed, iar acum le au de vreo 10 ani. Luate noi, desigur. Faptul ca inca le mai tin pe alea desi cistiga lejer peste 15000 RON lunar cu tot cu sotie in ambele cazuri spune ceva, nu? Restul e gargara. Ca la Huawei vs iPhone/Samsung. Platesti pentru functionalitate sau pentru un nenorocit de logo.

| relian a răspuns:

Spui care ar fi consum de parca ar exista numai un model de Kia laughing trebuie sa spui modelu anul, motoru, sidupa stii consumu.Kia au service bun pentru ca de cativa ani incearca sa ajunga mai sus la nivel mondial,de aia dau garantie,de aia au preturi mici,nu ca ar fi masina f buna,nici vorba de asa ceva.Da ate duci la dealer mereu este plin de masini aduse la reparat, iar tabla e jale vad cineva spune ca la impact nu stiu ce, alea sunt povesti.Dar sunt si Kia mai bune, ei au preturi mici pentru ca le fac iefrine, sa ia ochii omului, apoi asa usor in timp poat urca in topul pietei si pot creste si calitatea.In america se vand Kia de zici ca stau aia la rand la paine laughing oamenii cand vad ieftin si garantie 100 mii de mile vai mama gata Kia imi iau.Dar asa ca masina nu o poti compara cu msinile germane cu audi cu bmw cu mercedes, porche, sunt msini dar sunt pentru oamenii mai amarati, vrei o masina nou normal nai bani de bmw sau mercedes si uite vine Kia si tia luat fata iti dau ei masina nou si ieftina laughing.Cam asta e piata.Dar ca masina calitate, confort si mai stiu eu alte chestii e undeva jos, dar pana la urma iti faci treaba cu ea asta conteaza.De consum nu consuma deloc mult, dar trebuie sa spui modelu si ce motor vrei tu.Eu am condus masini de astea dar ce pot sa zic e ca merg, mecanici spun ca tabla e fier mort, dar asta e doara nu cumperi msina sa faci accident, asa orice masina se strica la accidente.Vad cineva spune ca a fost masina anului 2008 unde anume in ce tara? Si cand spui msina anului la ce anume te referi la vanzari la calitate la ce anume?

| xerxes1 a răspuns:

La VW sunt foarte ieftine piesele si le gasesti peste tot.
Kia as lua doar noua.Au un service in garantie de invidiat.
Si cum iese din garantie as vinde-o imediat ca sa scap de ea.

| tehno125482 a răspuns:

Volkswagen Passat
Specificatii: Diesel, 1.9 litri si 105 CP | An de fabricatie: 2005 | Kilometraj: ~250.000 km
Cost total pe 5 ani 13.079 euro: Combustibil 6.742 euro; Asigurare RCA 1.065 euro; Impozite si rovinieta 328 euro; Reparatii si revizii 2.562 euro; Pret de vanzare dupa 5 ani 2.634 euro.
Rating VeziCatFace.ro: Fiabilitate 3.5/5; Eficienta Consum 4/5; Siguranta: 5/5; Valoare pe termen lung: 3/5; Cost intretinere: 3.5/5. Rating total: 4/5.

| Stefancalin1997 a răspuns:

Da cumpara de la volkswagen, mai ales cu softul nou care consuma foarte putin ( asa zice el).

| dolion a răspuns:

Aș merge pe varianta Volkswagen, orice model care se încadrează în buget... sunt mașini care nu prea merg la service, dacă sunt conduse de un iubitor de mașini!