| AritonGabriel a întrebat:

Salut tuturor am si eu o problema cu trapa panoramica la un passat b7 variant 2.0 tdi, 140 cp din decembrie 2010.Astfel problema a apărut acum un an cand am vrut să deschid trapa dar din pacate s-a înclinat pe partea dreaptă iar partea stângă s-a ridicat dar fără a se deschide si fara posibilitatea de a o închide nici din butonul de la plafoniera nici din surubul de sub consola plafonierei.

Poate cineva sa-mi spuna daca a întâmpinat aceasta problema cum a rezolvat-o si unde? Mentionez si faptul ca anul trecut am dus masina la un service auto mi-au curățat mizeria si furtunurile de scurgere mi-au pus trapa la loc în schimb mi-au stricat butonul de acționare a trapei si pana azi cand am cumparat acel buton nu am mai folosit trapa.Am schimbat butonul si surpriza trapa a rămas ridicata de partea stângă iar partea dreapta este lăsata (s-a deschis maxim 3-5 cm) si nu o mai pot nici sa o deschid nici sa o inchid.

Va rog pe toți daca ma puteti ajuta daca știți pe cineva in Galati sau in apropiere de Galati unde pot rezolva această problemă?

Va multumesc anticipat TUTUROR.

1 răspuns:
| relian a răspuns:

Asa este cand nu ai de lucru si iti cauti asta.Ce probleme avea trapa de ai dus-o la curatat si ce mai spui?
Iti zic eu, trapa nu avea nici o problema, nu trebuia sa cureti nimic ca nu ai ce, dar tu citind pe net de la toti tantalii, ai spus sa faci si tu la fel, ce fac altii, sa fii si tu la moda. laughing
Uite ai facut la fel si te-ai pricopsit cu problema, iti ploua in cap acum ca vine toamna, iarna laughing te-ai scos.

Ce poti sa faci? Fa cumva si inchide manual, dai la buton, apoi cu mainile trage de ea sa se inchida, apoi daca o inchizi las-o asa mereu inchisa, nu conecta cablurile la butonul ala sa nu o mai deschizi accidental.

Cei care au umblat la ea nu au mai pus la loc exact, ceva atinge, freaca si ea se opreste cand simte ca e ceva greu, adica motorasul care acrtioneaza trapa face asa.
Forteaza cu mina, apesi butonul sa inchzi si ajuta cu maiinile, vei poate reusesti sa o inchizi, apoi uita de trapa, dao la jalea ca bagi numai praf in masina.

Si eu am avut asa o problema, am deschiso, fara sa umble nimeni la trapa, si nu se mai inchidea, ramanea deschisa. Dadea sa se inchida, mergea pana la jumate, apoi se bloca acolo. Ceva atingea sau freca, iar motorul trapei cand simte greu se opreste.
Odata am reusit sa o inchid, apoi altadata am zis ia sa vad ce face trapa laughing exacat cum spun, ma mincat undeva si a ramas iar blocata laughing

Dar de data aia, nu am mai reusit nicicum sa o mai inchid, asa ca a trebuit sa desfac chestia aia de pinza, stii ce zic, care vine cu trapa, aia din interuorul masinii care are ppinza aia pe ea, din cauza la aia nu se inchidea.
Am desfacut aia, destul de greu, e cam dificil, dar am reusit, atunci s-a inchis, dar nu am mai prins acea pinza cu ce o fi plastic ce are ea de trapa, daca acu as deschide trapa aia ramane asa inchisa, trebuie sa dau cu mina acea pinza, spre spate daca vreau sa vad stelele si luna laughing
La fel poate au facut si cei care tiau curata trapa.Sincer iti zic la trapa nu ai ce curata, cine spune ca trebuie bate cimpii, eu am umblat, am vazut cei acolo, asa ca nu vad ce sa cureti, nu-i nimic infundat, is povesti, mai iau si aia ceva malai la naivi, plus uite probleme.
Nici nu te poti duce inapoi la aia, sa le spui ce? Atunci nu ai avut buton, deci nu ai putut sa le arati ca trapa functiona, nu ai nici o dovada ca din cauza lor se intampla acum sa fie asa, desi sigur din vina lor este, dar fara dovada aia is nevinovati, nu-i poti trage la raspundere.
Eu am rezolvat asta singur, cum am aratat mai sus, odata am reusit sa o inchid ajutind cu maiinile, a doua oara n-a mai mers, i-am dat jos acea pinza cu ce este ea plastic sau carton.Adica nu am dato jos de tot, i-am sefacut clemele, are cate o clema pe fiecare parte si prinsa de trapa. Clemele alea au cateva suruburi f mici.

Dar trebuie sa te pricepi sa surubaresti nitel, scule nu-ti trebuie cine stie ce, ceva surubelnita dar nu mai stiu daca era cruce sau stea.
Eu asa cred ca din cauza acelei cum sa-i zic capac, sau cum se mai numeste, ala din interior care are pe el pinza ca tot tavanul masinii, aia care este si ea trasa de trapa cand deschizi, cam aia ar fi de vina, cand este trasa tine undeva si atunci se blocheaza, motorul nu mai trage.
Banui cai ceva plastic acoperit cu acea pinza si ala de la soare de la stiu si eu timp se deformeaza si tine pe undeva.
Eu atunci l-am scos de tot afara laughing nu-i asa vizibil deformat, dar fara el trapa functioneaza f bine daca il pun inapoi prinsa cu acele cleme si suruburi se va bloca.
Ar putea sa fie si de la acele cleme, is un f el de arcuri, arata ca ceva clema arcuite, prinse cu cate 2 sau 4 surubele micute, nu mai stiu exact.
Mai sunt si alte cauze, sa nu mai fie ceva cabluri, sau stiu si eu ce mai este intre tavan si tabla masinii, sa nu fi cazut ceva plastic care tine pinza aia din interior si trapa sa o prinda cumva intre.

Trapa asta este aducatoare de probleme, nu te ajuta cu nimic laughing doar belele pe capu omului. Plus e vara, cald rau, ce faci mergi cu trapa deschisa?
Stai cu ea inchisa. Iara e frig, ce faci deschizi trapa? O tii inchisa sa fie cald laughing
Dupa cum observi trapa este o trapa, adica o tapa mare, eu si acum nu mai tiu nici o trapa deschisa, se face acolo praf la greu, deci chestia asta este ceva nefolositor, bani irositi si probleme aparute mai multe la masina.