| AdiMihai25 a întrebat:

SALUT tuturor.
De cand am achiziționat masina (3-4ani) nu am mai schimbat distribuția, plăcuțele de frână, ferodourile etc.
Restul, ulei filtre...Sunt schimbate.
Mentionez ca am mers mai mult de 15mii km.
As putea avea probleme pe parcurs?

5 răspunsuri:
| Sofer a răspuns:

Verifica vizual dacă sunt ok discurile și plăcuțele ca se vad dacă sunt uzate.
Iar distribuția dacă e pe curea și nu au un istoric ca a fost schimba la x km, ar cam trebui sa o schimbi.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Doar un mecanic poate sa-ti spuna care este starea lor, dar la 15 mii nu cred ca este cazul. Distributia, de regula, se schimba la 50 de mii (dar uita-te in cartea tehnica sau intreaba la un atelier auto.)

| Digikey a răspuns:

Depinde de masina.La a mea distributia se face la 210.000.
eu am facut-o dupa 10 ani si 170.000 km preventiv.Rolele si cureaua aratau bine.
Placutele de frana se pot verifica vizual cu o lanterna fara sa demontezi nimic.

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Pai se spune ca distributia trebuie schimbata ori la 60. 000km ori la 5 ani. Daca franele prind bine si nu scot sunete aiurea nu ai de ce sa te ingrijorezi. Eventual cand o mai duci la mecanic sa il rogi sa ii faca o verificare generala. Bafta! big grin

| Cksihja a răspuns:

Unchiului meu, era să se strice mașina din cauza unei simple garnituri. Mai bine o verifici și schimbi ce trebuie schimbat ca să nu pățești ca unii care nu au putut frâna și au ajuns unde nu trebuie.