| FICUSSENPAI32 a întrebat:

Salut tuturor! se poate sa fii prost la condus mereu indiferent cat ai exersa sau nu? vreau sa intreb deoarece am permisul de un an si n am mai condus de cand l am primit pentru ca eu inca n am o masina personala iar un prieten aseara mi-a oferit masina lui sa o conduc, insa mi-a murit motorul la plecare si apoi nu nimeream vitezele(oricum o timonerie mai ciudata ca la masina aia n am vazut, nu prea simteai unde intra) si mi-a spus ca eu conduc mai rau ca un incepator, si la orele de condus cu instructor ma simteam personal un sofer foarte prost insa nu mi murea motorul sau nu nimeream vitezele, se poate si sa iti pierzi din reflexii in cazul in care n am mai condus de un an? insa sunt si un pasionat auto si nu mi-as dori sa raman un sofer prost

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Despre ce reflexe vorbesti, daca tu nu ai sofat deloc?
Aceela se formeaza in primii 2 ani cand pui mana pe masina si o conduci zilnic...ori tu ai facut un lucru inutil, ai facut socla de soferi totala inutila, fiindca nu aveai masina si nici pe ce sa conduci.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Din reflexii pierzi în momentul în care fasciculele întâlnesc ceva opac.
Lăsând gluma, condusul se formează zilnic. Fiecare pauză de câteva luni, te face să uiți puțin cum e la volan, în special când ești începător.
Vei ajunge să conduci "bine", adică lin și fără să oprești motorul, dar sunt persoane care conduc prost toată viața, din cauză că nu înțeleg traficul, nu conștientizează ce fac, și nici nu le pasă. În categoria asta sunt foarte multe femei.

| FICUSSENPAI32 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Cu faza de la sfarsit, ssshht(sa nu se trezeasca vreo feminista) laughing

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru FICUSSENPAI32):

Feministe sau nu, se trezesc tocmai alea care se regasesc, de obicei.
Am o prietena, conduce de o intreb eu daca nu vrea sa o las pe ea. Pune mai mult suflet decat mine, simte masina foarte bine. Stie si ea ca in rest, femeile conduc prastie, pentru ca se enerveaza ca noi, barbatii, cand da de "ale ei".
Si mai sunt multe exceptii. Femeile nu au nimic fizic ori psihic care sa le justifice condusul prost. Pur si simplu nu le pasa, nu vor sa invete.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca orice abilitate neexersata, va deveni rigida la un moment dat, de uitat nu uiti, dar repetitia e mama invataturii. Nu cred ca ai cazut de pe bicicleta dupa mult timp de nepedalat, a fost doar un mic balans si apoi totul a venit de la sine.

E putin 1 an si ma dau exemplu pe mine pentru ca eu abia dupa 9 ani de permis ( 1 an pana la expirare ) am capatat prima mea masina si am fost in aceeasi situatia ca si tine, n-am condus decat carutul de la Lidl si Penny, imi murea motorul, nu stiam sa controlez masina din ambreiaj.

Nu ai nevoie decat de incredere, exersare, vointa si pe cineva in dreapta care sa te incurajeze, sa iti dea un sfat, un pont ( tot sofer bineinteles ). Nu toate masinile sunt la fel, poate si de asta ti s-a parut diferita masina amicului fata de cea de la orele de condus, e si normal.

| FICUSSENPAI32 explică (pentru anonim_4396):

Incredere si curaj am cat cuprinde dar nu am masina, asta ma oftica. laughing)

| AlexandruInu a răspuns:

Salut este o vorba din popor, permis de conducere are tot prostul dar ideea este ca nu toata lumea este facut pentru a șofa, cunosc oameni maturi, conduc de 30 ani,e daca te urci cu ei în masina numai pe jos esti, te baga în usa la viraje, nu aproximeaza virajul sau pe cel din fata ta, franeaza puternic, schimbul de viteze...nu ca nu ar nimenii vitezele, doar ca bruscheaza...am un prieten sofer de tir, se urca în masina si în maxim 2-3 plecari din rampa sau chiar si de pe drum lin miroase a ambreiaj. Trebuie sa fii calm relaxat, tu conduci masina, nu ea pe tine, reflexele le capeti în timp, mergând.
Eu am 20 de ani, am luat permisul la 18, prima sau primele luni de condus, masina tatalui meu consuma în jur de 4-4, 5℅ cand am început sa conduc am crescut consumul la 7-8 îti dai seama ce mâna aveam, acum dupa 2 ani de condus si mai bine de 200. 000km parcursi pentru ca mergeam zilnic, faceam cam 50-100km pe zi, conduc mai bine decat unul cu o experienta de 20 de ani si din punct de vedere legislativ dar si cursiv, Doar exerseaza, bafta si drumuri bune

| FICUSSENPAI32 explică:

Vreau sa mai adaug ca totusi permisul l-am luat la amandoua probe din prima, daca e relevant cu ceva.