Te-ea mintit.Hai sa-ti dau niste argumente :1.nu poti conduce pe autostrada daca nu ai experienta un an. 2. tirul nu-l poti conduce decat dupa 3 ani cred de experienta in sofat, poti doar cap tractorul si dupa 3 ani cu tot cu remorca. 3. ce patron ar arganza unul de 18 ani sa riste, cand in Romania is tiristi ce stau pe tusa.Asteapta sa raspunda si @Camionagiul la aceasta intamplare, banuiesc ca te poate el sa te lamureasca mai bine.Bafta.
Salut, in primul rand ca sa obtina permisul C+E trebuie sa aiba C inainte asa e la mine in spania eu acum am C si la 22 de ani C+E mi-l pot scoate si altceva in ziua de azi e complicat sa intri ca sofer pe trailer cu placa L pentru ca patronii vor soferi experimentati, daca ai pile cu noroc intri si pe camion dar la trailer e delicat sa intri asa usor oricum experienta tot trebuie sa prinzi si fiecare incepe sa conduca asa cum e cu B de exemplu pa si toate bune
Mah voi nu sunteti normali. Cine dracu te intreaba pe tine cati ani ai de experienta sa intri pe autostrada? Ati fost pe autostrada sau vorbiti doar din auzite? Categoriile A B C si C+E se pot face la 18 ani dupa ce faci C si C+E te duci dai cateva sute de lei iti faci atestatul si iti scoti cardul pentru tahograf si te poti urca pe camion nu iti cere absolut nimeni experienta(asta daca ai camionul tau propriu si personal). De obicei la angajare ti se cere vechime dar in rest nimeni. Si apropo la iesire din tara prezinti doar actele masini si ale tale adica talonul masini si buletinul sau carte de identitate nimic mai mult. Asa ca nu vad de unde aberati ca iti trebuie vechime ca sa iesi din tara si sa urci pe autostrada! Daca nu stitii nu vorbiti aiurea si nu induceti alte persoane in eroare. Apropo de 1 an fac Germania si Ungaria Germania cam la 3-4 saptamani odata si Ungaria de 2 ori pe luna chiar daca fac pe duba de 3. 5 tone am vorbit cu alti camionagii pe statie si ei merg exact la fel ca si cei cu masinile mici cu singura diferenta ca ei intra in terminal la granita unde sunt cantariti si verificate actele de transport nimic mai mult.
Se poate sa fie sofer pe tir asa cum spune, nu conteaza experienta, daca are permis e tot ce conteaza
Eu din cate stiu, trebuie sa aiba cel putin 3 ani de cand a luat B-ul ca sa dea pentru tir
random112 întreabă: