anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut.Unchiul meu si-a cumparat un golf 4 din 2003.Masina arata foarte bine,merge foarte bine dar e zgariata pe capota,plafon(exterior) si la portiera sunt locuri (deasupra geamului, pe langa chedere) unde e sarita vopseaua si incepe sa se depuna rugina.Ce metode de a elimina rugina sunt? In 1 an jumatate o sa fie a mea masina si o vreau ok.La vopsit se duce rugina? Sprayuri sau solutii?
Ps:zic ca o sa foloseasca raspunsurile si altora

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde ce culoare e, sa stii cat de 'retusabila' e.
Metoda pentru a scapa de rugina e cam asa:
-slefuit cu un smirghel P120 pana elimini toata rugina, si se vede luciu metalic pe toata zona fara vopsea
-aplicat un deruginol (eu folosesc Evipass cu succes, la recomandarea altor meseriasi mai in varsta, iar cel mai bun, dar scump, e Fertan)
-slefuit din nou la cateva ore dupa Evipass.
Dupa asta, depinde ce vrei sa faci; daca zona e mica si nu s-ar observa, degresezi si dai un grund la spray, il matuiesti cu smirghel P400, degresezi din nou si dai vopsea.
Daca s-ar vopsi la pistol, de catre un vopsitor, s-ar chitui acea zona, apoi s-ar aplica grund, vopsea si lac.
De la Golf 4, culoarea alb, albastru deschis nemetalizat si gri metalizat, se pot retusa foarte usor, in special albul si albastrul.

1 răspuns:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Data toata vopseaua jos, curatata rugina, tratata, chituita, grunduita si revopsita. Cum 1500euro iese o treaba buna